Be My Followers

..

Wednesday, December 1, 2010

Makan..Makan & Makan

Gembiranya dalam hati..dapat beristeri dua..hak,hak.. sekali ternyanyi lagu P. Ramlee r pula.. happy gila rasa bila dok kat rumah nih..pa omputih kata..”home sweet home”..memang sweet sangat2 la dok rumah nih..hilang habis rasa duka lara bila dok jauh dari rumah..hari2 dapat menatap muka mak pak nih..hilang segala problem yang ada..yang paling best lagi..bila mak cakap..tak habis menu lagi nak masak..untuk sapa lagi..untuk aku la..anak mak sungguh aku nih..hak,hak..best2..kerja makan ja aku kat rumah sekarang nih..selain dari tido..makan pon dah jadi aktiviti wajib aku kat rumah..hampir tiap masa mulut aku kena berkerja..kalau untuk bercakap ja tak pa..ni dok guna untuk makan..derita perut..merana tekak..hak,hak..

Terasa macam masuk hantu pon ada gak..rasa cam cepat lapar ja bila dok kat rumah..hilang daya ketahanan lapar aku..hak,hak..kena blajar puasa balik kot..tapi..tahun nih aku puasa penuh..tak perlu ganti2 dah..he,he..so..makan ja r..mak aku pon suka tengok anak dia dok makan ja kat rumah nih..mungkin sebab selalu dok buat dia susah hati ja kot..asal balik ja cuti..badan kurus ja..nak kata cam tiang..teruk sangat kot..tapi memang aku sendiri pon tau..kurusnya aku..hak,hak..

Kat rumah aku nih ada penimbang..hampir tiap kali lepas makan gak r aku menjejakkan kaki atas penimbang nih..naik tensen gak pa penimbang tu..kerja aku ja dok naik..hak,hak..saja aku nak tengok berat aku naik k tak..sampai2 ja rumah dari shah alam hari tu..antara benda first aku buat..check berat aku..senang aku nak compare dengan aku sekarang nih..he,he..sejak akhir2 nih..result dia..memang memberangsangkan r..aku berjaya menambah berat aku..sehingga adik aku panggil aku gemok r..oooopppsss..agak biadap di situ..hak,hak..banyak hari lagi cuti nih..bahaya nih kalau asyik dok bertambah ja berat aku nih.. jom..jom.. futsal..futsal.. joging..joging.. la,la..la,la..



seyes yang ni candit..selamber ja adik aku snap pic nih
tak minta izin aku lak tu..he,he..

yang nih..aku sendiri minta..
tiba2 terpikir nak buat story kat blog..he,he..

Ni gambar aku time keluar makan malam dengan family aku tadi..bab snap2 pic nih..memang menang kat adik aku r..dah r amik pic aku ja..malu2..he,he..btw..sedap gak makanan kat kedai nih..first time aku sampai kat kedai nih..family aku cakap..kedai nih baru ja buka..pa ntah nama kedai dia..Restoran Marina kot kalau tak silap..he,he..tapi location aku tau..dekat2 dengan sekolah teknik sungai petani..my home town..la,la..la,la..sapa2 nak rasa..pi la cari..seyes sedap makan kat situ..he,he..

7 comments:

  1. su:opppssss....pa yg dah len??
    haziq:jngn dngaq...baca ja weh...he,he...

    ReplyDelete
  2. mna da....anak melayu sejati nih...hak,hak...

    ReplyDelete
  3. pewiiiiiiiiiiiiiiiiittttt...duk kedah gak kan?saya pun...hahaha

    ReplyDelete
  4. hak,hak...kamoo memang....dekat ja pon..he,he..

    ReplyDelete