Be My Followers

..

Monday, August 30, 2010

Merdeka..Merdeka..Merdeka

terbaik ar malam nih..pusing-pusing shah alam dengan motor aku..he,he..tambah lak empat lima orang kawan aku..dah macam konvoi lam shah alam lak..merata kita orang singgah malam nih..nak sambut merdeka la kata kan..hala tuju pertama sah-sah ar ICT..pas tu lepak lak kat dataran shah alam..dataran MBSA..memang layan ar..ramai gila mat-mat motor..memang kena ar dengan minat aku..hak,hak.."btw"..tahun ni dapat layan bunga api..tahun-tahun lepas semua tak sempat sampai..dan tengok dari jauh ja..he,he..memang meriah ar tahun nih..maybe sebab dah nak dekat dengan raya gak kot..he,he..tapi tadi tak jerit pun..sekarang baru aku nak jerit..

Merdeka....Merdeka.....Merdeka.........la,la.......la,la....

Sunday, August 29, 2010

Shopping Raya

wah..letih lagi aku hari ni..sepetang habiskan masa d Plaza Alam Sentral(PAS)..betul-betul nak beraya aku tahun ni..beraya dan bergaya..hak,hak..habis lagi duit aku hari nie..plan nak pusing-pusing ja..last-last..dengan baju aku beli..kasut aku beli..nak kata syaitan hasut..memang tak da dah syaitan bulan-bulan puasa nih..he,he.."btw"..tak pa..demi raya setahun sekali..habis duit banyak sikit pun tak pa kot..he,he..ni la kasut baru aku angkat..he,he..tak da mahal sangat..tapi boleh la..he,he..benda-benda lain malas lak aku nak kongsi lam ni..he,he..ingat nak pakai raya nih..silap-silap..sok dah aku pakai p kelas..hak,hak..

Saturday, August 28, 2010

Sehari d saloon

wah..letih nya hari ni..persiapan untuk raya..hak,hak..saja aku p adjust sikit rambut aku hari nie..tak nak nanti bila balik raya..kena bebel dengan mak aku sebab serabut sangat dengan rambut aku..he,he.."btw"..thank to alip..sebab teman aku hari ni..memang banyak jasa r ko dengan aku alip..he,he..memang best ada alip..bosan-bosan dia snap pic aku..boleh la aku wat story lam blog aku.. he,he.. apa-apa pun.. .....YAAAHHHHOOOOO....... dah ready nak raya.. hak,hak..pic in progress..berjam mamat ni belek rambut aku..nek letih aku asa..ngantuk pun tahap dewa dah time ni..kalau dapat bantal..memang aku hentam ja tido time tu..he,he..wah..ni la hasilnya..penat tunggu berjam-jam..keciankan mata nak tido pun tak leh..tapi..hasil tetap best..boleh r beraya dengan sesuka hati nanti..he,he..best2....YAAHHOOOO.......

Friday, August 27, 2010

Tinge

sejak akhir-akhir ni..aku dah kerap minum air nih..memang sedap la..bukan duta pun untuk air nih..tapi tetap gak nak promote..sebab memang betul-betul best rasa dia.."btw"..air ni..my sis gak yang perkenalkan kat aku..tapi payah gak aku nak cari air nih..kat shah alam nih..berapa kedai dah aku cari..tak da yang jual pun..last-last..terpaksa ar aku singgah petronas sebab nak li air ni ja..dah berapa kali dah aku singgah petronas sebab air ni ja..siot tul.."btw"..bagi aku..aku rasa yang botol oren paling sedap rasa dia..memang dah lekat ar dengan citarasa aku..he,he..sapa belum cuba..try-try la minum erk..nanti aku bagi diskaun..hak,hak..

C'mon,Banggang & Benggong

pelik-pelik tak nama hamster aku..semua ni keja my sis dua org tu..yang paling tak leh terima c banggang dengan c benggong..gelong tul kak aku sorang tu.. selamber ja panggil hamster aku banggang dgn benggong.. he,he.. "btw"..semua dah tinggal kenangan dah..sekor-sekor mati..tak tau sebab apa..mungkin bunuh diri kot..he,he..ni la c'mon..aku tak beli pun c'mon ni..puasa tahun lepas..aku jumpa kat bazar ramadhan..boleh lak main-main kat motor aku..memang aku tangkap ar..walaupun hairan dari mana datang hamster ni time 2..he,he..tapi..comel..siap leh berdiri g c'mon nih..memang aku syg gila r..ni lak c banggang dengan c benggong.. pantang aku nak amik gambar..wat-wat malu lak dengan aku..kalau tak ok ja pun..he,he..macam kembar ja bila ushar dalam pic..tapi beza gak kaler dua ekor nih..maybe next time aku cari pets yang baru lak..sebab my mum dah tak kasi bela hamster..he,he..

Tuesday, August 17, 2010

Raya 09

raya terbaik aku bersama kawan-kawan..tahun lepas beraya kat rumah..so..nak kata wat open house tu tak da la sangat..tapi yang datang..macam satu kelas dak-dak sekolah aku dulu..discuss dengan mom..ok ja..dah cakap ramai..tapi bila datang ramai cam tu..mak aku pun terkejut..hak,hak..memang meriah ar..tak pernah lagi aku jemput kawan-kawan sekolah aku ramai-ramai cam tu mai rumah aku..walaupun hari raya..sebab selama ni raya aku banyak balik kampung ja..he,he..tahun ni tak tau la camna lagi..boleh k tak nak wat cam ni lagi..depend on my mum..he,he..sebab mak aku yang nk kena masak..time ni mak aku masak macam-macam gak..yang paling cepat habis..bubur nasi mak aku wat..memang terbaik ar..he,he.."btw"..kenal-kenal ar dengan member-member sekolah aku..hak,hak..

Air Terjun

salah satu tempat kegemaran aku..air terjun..beruntung gila aku lahir kat kedah..banyak tempat mandi ada kat sana..pantang cuti ja..aku dengan member mesti ja sampai air terjun..setakat ni yang terbaik..aku bagi kat bukit hijau..hak,hak..tapi kali ni..aku nak story air terjun kat selangor ni lak..sungai congkak..tak da la best sangat..tapi bila dapat mandi-mandi camni..memang best ar..tambah-tambah dapat konvoi dengan dak-dak rumah aku dengan motor..memang berganda-ganda ar suka..hak,hak..ushar-ushar ar pic yang kami snap guna camera yang member aku baru beli nih..he,he.."btw"..pic time mandi tak leh nak upload..besa ar..badan tak seteguh mana..so..kena ar nyorok-nyorok sikit..he,he..

Sunday, August 15, 2010

Sukan Antara Faculty (SAF)

masuk ja uitm..jadi giat lak bersukan..dah dua kali dah aku masuk main sukan ni..jadi wakil untuk faculty aku.. tapi.. masuk kali pertama.. kalah.. alasan.. tak da pengalaman lagi.. masuk kali kedua.. kalah.. alasan.. adat permainan..hak,hak..memang ni sukan baru untuk aku..kat uitm baru aku rasa main game ni..so..yang penting enjoy..he,he..aku main sukan Frisbee..sukan ni main lempar-lempar piring..pas2..aku pun tak tau nak explain camna g..seacrh ja kat google ok..tapi memang best la..he,he..sapa yang tak pernah main..aku promote game ni kat korang..he,he.."btw"..ni la team frisbee untuk fac aku..park ji sung pun ada..ushar-ushar r..hak,hak....

ICT Shah Alam (2)

ICT Shah Alam..tiap-tiap minggu mesti crowded ja..berapa juta orang la yang ada kat shah alam ni pun aku tak tau.."btw"..ni story bila aku first time naik kat ict 2..puas tak tau nak wat apa..member-member pakat ajak p ict..kena lak dengan perayaan cina time hari tu..ramai gila amoi-amoi..segak siot..hak,hak....nak tunjuk pic ja sebenarnya..he,he..banyak lagi pic malam nih..tapi letih gak kalau nk upload semua..la,la.....

Saturday, August 14, 2010

Bowling Time

dah lama gak aku tak main bowling ni..plan saja ja nak berjalan di hujung minggu..last-last ada ja bagi idea nak main bowling lak..tapi..best gak main bowling dalam bulan puasa ni..sebab tak ramai sangat orang yang main..so bagi manusia yang macam aku nih..tak berapa hebat main bowling..tak da ar nak malu sangat if bola bowling tu asyik masuk longkang ja..hak,hak..letih memang letih..tapi best bila dapat main dengan member-member seisi rumah..tak la semua..yang main just 6 org ja..nanti..boleh ar p main lagi dengan dorang semua ni..bila dah hebat..sapa-sapa nak ajak main..konfem aku laju ja nak joint..hak,hak..ni ja gambar yang ada..dok sonok main..sorang pun tak ingat nk snap pic..pic aku..awal-awal lagi aku suruh member aku snap..hak,hak..fikir-fikir balik..rugi gak tak snap banyak-banyak gambar..bukan selalu dapat main bowling ramai-ramai cam ni..maybe next time..aku snap banyak lagi..he,he..

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan di Shah Alam

baru sehari berpuasa..aku dah rasa tak best..bukan sebab kena puasa yang buat aku rasa tak best..tapi sebab aku terpaksa berpuasa kat sini..kalau la dapat berpuasa kat rumah..mesti macam-macam hidangan mak aku masak..gila teringat weh..nak ja balik dok rumah..tapi dengan nak fikir keja lagi..kos lagi..masa lagi..macam tak berbaloi lak nak balik..first day berpuasa..hanya mampu bersahur dengan roti ja..tak tau nak makan apa lagi..if ada kat rumah..mesti ada ja menu yang mak aku masak..huk,huk.......DISLIKE!!!!!..."btw"..aku harap puasa kali ni..aku tak masuk wad lagi macam puasa tahun lepas..seksa kalau masuk wad time puasa..hak,hak..miss my mum..nanti cuti..masak banyak-banyak nah..hak,hak..cepat la cuti..la,la.......

Saturday, August 7, 2010

Old Timer

wujudnya sekarang..kerana..terciptanya dulu..pentingnya dulu..untuk jadi landasan yang sekarang..he,he..saja aku create post ni sebab aku kadang-kadang minat untuk mengenang benda yang lepas-lepas..salah satu nya..melihat album-album lama kat rumah aku..kat situ..aku boleh lihat dari awal sehingga sekarang pic-pic family aku semua..he,he..sometime da yang lawak gak..sebab bila tengok ja pic..teringat kenangan masa kecil-kecil dulu..ni la permulaan keluarga aku..kalau tak silap..gambar ni kat rumah tok aku di Sik Kedah..mak pak aku pun still muda lagi..he,he..yang dak comot dua orang tu tak lain tak bukan..dari dulu sampai sekarang still comot..kak dan abang aku..hak,hak..tak comel pun kn??la,la..akhirnya..muncul la dak comel dalam keluarga aku..tapi bukan adik aku..tengah-tengah tu la aku..hak,hak..dah macam muka "cik nyunyu" peliharaan adik aku ja..hak,hak..aku pun dah tak ingat kat mana gambar ni..kalau tak silap..maybe "otw" nak balik ke Terangganu..time rehat untuk makan-makan..geram betul tengok muka aku dulu..hak,hak.."btw"..soe anna..tak ada pic u..hak,hak..ni lak pengasuh aku time kecil..bukan aku ja..start dari kak aku sampai la kepada adik aku gak..yang manja kena dukung tu pun kak aku tu..malas betul dia nak berjalan..hak,hak..kami satu family memang rapat la dgn dorang nih..sampai ke besar-besar pun still dgn dorang..kadang-kadang rasa macam ada abah dan mak yang ke dua lak..Cik Nah & Cik Tahir..tapi sedih..Cik Tahir dah pergi dulu dari kami semua..but..i always lurve u all..he,he..

Autoshows

abang aku selalu kata kat aku..sia-sia ja wat motor mahal-mahal kalau just nak simpan kat rumah..so..berbekalkan ayat abang aku..aku bawa motor aku joint autoshow..mula-mula tak yakin gak nak joint autoshow ni..sebab aku asa motor orang lain berganda-ganda lebih dari motor aku..tapi..last-last aku mendaftar gak sebagai salah seorang perserta..he,he..motor nya pasal..la,la..semua pic kat atas ni..pic first time aku masuk autoshow..sebenarnya autoshow ni untuk ahli-ahli scooter..tapi aku dengan kerek ja daftar masuk motor kriss aku..hak,hak..abang aku pun joint autoshow nih..dia dengan group scooter dia..aku lak sorang-sorang nek kriss dalam group tu..memang segan gak ar..tapi bila tanya "PA" majlis..dia cakap on ja..asal motor dah "bikin"..hak,hak..aku pun tolak la motor aku masuk dalam..he,he..first autoshow aku ni kat perlis..under pemuda umno..he,he..ni la hasilnya..first time masuk..terus menang..he,he..dalam ramai-ramai tu..motor aku terpilih tempat ke-5..dapat la duit sikit..dengan sijil dan juga pingat..berbaloi la juga aku masuk..hati pun puas gak..he,he..ni pula hadiah yang aku menang untuk autoshow yang ke-2 aku masuk..kali ni under uitm..he,he..tapi sayang..time ni camera phone aku rosak..so tak da gambar yang dapat aku amik time tu..kali ni aku menang tempat ke-3..tapi hadiah dia cuma ni ja..kurang berpuas hati gak r..he,he..

Friday, August 6, 2010

Fawwaz

aku rasa ramai yang tak tau...he,he..aku ni dulu pernah join kumpulan nasyid..first time gak ar nyanyi atas pentas cam2..tambah2 lagi..bila nyanyi nasyid..memang di luar bidang ar..hak,hak.."btw"..kumpulan Fawwaz ni..tertubuh masa aku kat matrik dulu..ada pertandingan nasyid..jadi aku dengan kawan2 yang lain just mencuba nasib ja..lastly..menang gak kat kami..dapat la tempat ke 3..he,he...siapa la tak bangga bila dah menang kan??hak,hak..

video

minta maaf la kalau video ni kurang jelas sikit..nak upload lam blog terpaksa di convert kan dulu..sebenarnya..video berkualiti tinggi ja..tapi dah convert..agak kurang elok video dia.."btw"..aku dah tak ingat dah lagu pa yang kami bawa untuk malam tu..dah lama dah..so..dah lupa dah pun..yang penting..kenal tak yang mana satu aku??hak,hak..


he,he..ni lak picture pas kami dah habis wat persembahan..hak,hak..konfem dah leh jumpa mana satu aku kan??kalau tak cam juga tak tau ar..hak,hak.."btw"..ni la kawan2 aku kat matrik dulu.. tapi ramai g ar..bukan banyak ni ja kawan aku..dari kiri nama!!! hak,hak.. akmal, pjol, qayyum, kama, anas, abe, aku, dan..first & last wat masa sekarang untuk nasyid..he,he..

My Dream

bagi aku..tak salah untuk kita ada impian..so..aku pun ada gak impian..tapi ni salah satu impian aku ja..he,he..aku sebenarnya dari dulu sampai sekarang..still lagi minat dengan figura-figura ni..benda ni semua nak modal yang tinggi..aku yg still belajar ni..rasa macam masih tak mampu ja nak beli semua ni..tapi..setakat yang mampu aku dah beli..ada la dalam berapa figura di rumah..harap-harap masih dalam keadaan elok la..nanti aku tunjuk figura apa yang dah dapat aku beli..he,he.."btw"..ni la impian aku..nak mempunyai sebanyak yang mungkin koleksi figura ni..bagi aku tak pelik untuk aku ada impian camni..sebab ramai gak manusia yang mempunyai hobi cam aku ni..aku memang minat mask rider..sampai sekarang aku still minat dengan mask rider ni..aku dah berjaya habis duit beli cita dia berkotak2..tapi..figura dia ja belum mampu aku nak "angkat"..maybe bila aku dah ada rezeki lebih sikit..aku dapat beli semua jenis figura mask rider yang da kat kedai sekarang..he,he..ni pula..street fighter..dulu aku kenal watak ni dari video game tape yang abah aku beli time dulu kala..he,he..lama dah 2..aku minat watak-watak dalam game ni..so..kalau ada rezeki..aku nak penuhkan almari rumah aku dengan figura street fighter gak..he,he..siapa-siapa nak sumbangkan pun boleh juga..he,he..

Tuesday, August 3, 2010

Happy Moment

hak,hak..sja aku nk kongsi picture nih dalam blog aku..seingat aku..xpernah lagi wat kerja gila camni dengan my sis..he,he..aku dgn my sis snap pic nih kat dataran Sungai Petani..kat tepi jalan ja dok snap pic..kereta lalu kat sebelah pun kami wat slamber ja..prasan gak ada yg dok tengok2..konfem dok ngata ja..tapi tak pa..selagi aku hepy..aku dh xkisah dh.."btw"..ni semua adik aku nya idea..boleh pula dia wak kuar phone dia nk snap2 pic time 2..apa lagi..macam2 mimik muka ar terjadi..hak,hak..tapi kakak aku juga the losser..sebab muka dia asyik "control" ja..pa2 pun..crazy to us..hak,hak..

ICT Shah Alam

sejak kali pertama aku jejak kat ict..dah terlintas idea nak bawa family aku jalan2 kat ict nih..saja nak tunjuk apa benda yg ada kat shah alam selain daripada pasar pagi tiap2 hari ahad kat stadium 2..mak aku memang suka jalan kat situ..nk kata shopping tak ada la sangat..he,he..apa2 pun..time cuti sem lepas..ada juga rezeki aku nak bawa family aku jalan2 pusing ict..letih memang letih..sebab siang 2 aku dah dok mengemas barang sebab nak pindah rumah..tapi sebab fikir bila lagi nak sampai ict..terus tak fikir panjang..bawa gak family aku p sana..maksu & anak dia juga ikut..so..makin bertambah meriah la..even tak da apa sangat dgn ict..just lampu - lampu ja..tapi family aku tetap hepy dapat sampai kat ict..he,he..aku pun enjoy gak walaupun masuk malam 2 dah 3 kali aku sampai ict..he,he..
sebenarnya banyak lagi picture yg ada..tapi sebab bnyak gambar kak & adik aku ja..jadi malas lak nk upload..hak,hak..dorang dua nih memang kaki camera sikit..aku pun tak faham sangat..hak,hak..pa2 pun..credit to ict..happy dapat..letih pun dapat..hak,hak..