Be My Followers

..

Thursday, April 19, 2012

Aku Mahasiswa

..mahasiswa..
penat juga aku berusaha nak jadi mahasiswa..
start dari pra..(5 tahun)
mengenal corak pendidikan yg conventional..
dari satu peringkat k satu peringkat..
sehingga bergelar mahasiswa..
banyak cabaran..pelbagai dugaan..
bila diri serba kekurangan..
pelbagai benda jadi cabaran..
bila diri lemah pendirian..
segala benda jadi dugaan..
hehehehehe..

halangan??
hhhhmmm...hhhhmmm...

rintangan??
hhhmmm...hhhmmm...

..alhamdullah..
lahir dalam keluarga yg..
cukup makan minum..
cukup untuk keperluan pembelajaran..

..alhamdullah..
lahir dalam keadaan yg aman..
tak ada halangan menuntut ilmu..
tak ada rintangan menimba ilmu..
hehehehehehehehe..

sebagai mahasiswa..
memang tak terlepas la dgn cerita2 pasal mahasiswa..
tambah2 dengan tiap masa berFB!!
segala isu semasa cepat je tau..
aku memang suka tengok reaksi orang..
cuma aku tak suka react balik dengan org punya hal..
bak kata budak2 sekarang..
..*ada aku kisah*..

tapi..
sejak akhir2 nih..
macam2 kes pasal mahasiswa..
start dgn kes turun bendera..
sampai la semalam..
berkhemah di dataran merdeka..
aku bukan nak judge..
memang aku tak kisah..
pihak mana yg salah..pihak mana yg betul..
aku tak da hak pon nak melabel..
cuma ada hak nak menilai..
menilai mana yg patut..
mana yg tak patut langsung terjadi..
hehehehehehe..

sebenarnya..
bila aku baca blog2 pasal kes semalam nih..
terus aku terpikir satu benda..
(*mood baru lepas test*)
aku yg jenis silent mode nih..
yg hari2 just ke kelas..
buat hal sendiri..
still tak perform dalam test..
dorang yg berhimpun??
yg terlalu sibuk dengan hal2 luar..
even still berkaitan dgn pengajian..
dah terlalu perform sangat kah??
sampai sanggup berkhemah..
buku ntah ke mana..
..(ak semalam pon tak pegang buku)..
berbaloi k??
..tanggungjawab sebagai mahasiswa..
melalak tak tentu pasal..
melalak di tempat yg salah..
..hasilnya..
..maki hamun..
tamparan2 manja..pukulan silang..
terasa terancam..
muka fesmes..
hahahahahahahaha..

apa2 pon..
jangan sampai jadi kufur nikmat..
bukan senang nak bergelar mahasiswa..
renung balik usaha kita sebelum nih..
jangan sebab terlalu taksub dengan sesuatu..
lupa tanggungjawab yg sebenar..
tak semua yg bernasib baik seperti kita..
..mahasiswa..
banyak yg terkandas..kerana kita di pilih..
banyak yg kecewa..kerana tidak di pilih..
..tapi..
masih ada..
yang gembira kerana kita terpilih..
yang menangis bersyukur kerana kita di beri peluang..
jangan..
yg dulunya gembira..
yg dulunya menangis bersyukur..
kecewa di kemudian hari..

..dream for one hour..
..then does something about those dreams..
..peace..

Friday, April 13, 2012

We Are Performer

tajuk nak gempak ja..
..performer..
boleh buat duit nih..
cari show kenduri kendara..
hahahahahaha..

..MAF 680..
study case subject..
bab study case tu tak da hal sebenarnya..
bab present tu yg masalah besar..
memang lari dari norm..

..role play..
senang ja nak faham role play tu apa..
nak buat yg susah tahap gaban..
aku dah cita pasal role play nih ari tu..
kali nih aku nak update lagi..
siap tabur bukti lagi..
hahahahaha..

first role play..
boleh tahan lagi la..
kami bebas nak buat apa2..
*kami sebab grouping nya kerja..
bukan All About Me dah kali nih..
hehehehehehe..

so..
kami just berlakon..
aku jadi auditor..
tu ja..

tapi..
for second time..
still role play..
but being narrow down to musical..
dah la musical..
tradisional lak tu..
pecah pala..pala goyang..
semua ada..
nak pikir lagu tradisional..
lirik lagu pon satu hal..
nasib la dulu..
zaman abang aku dok main gitar..
aku lak dok gubah lagu "mat ganja" versi aku..
ada juga la pengalaman mengubah lagu..
awek aku mesti tau..
dia dulu yg dengar lagu aku gubah malam tu..
penderaan bunyi la dia malam tu..
hahahahahahaha..

nama pon gruping kan??
so bukan aku sorang buat kerja..
semua kena cari idea..
buat lagu..buat sketsa..buat lirik..
yg terbaik..yg tu la di pilih..
tambah2 yg senang ingat..
memang laju ja nak setuju..
hahahahahaha..

btw..
esok aku ada test subject nih..
test ke-2 aku..
selepas dekat setahun tak jumpa test..
agak lain macam gak la rasa..
clamzy sikit..
tapi..
tak tau la apa hasilnya role play aku selama nih..
takot tak ada hasil ja..
hahahahahahaha..

dah la..
habis idea dah nak taip panjang2 nih..
layan dah la video nih..
apa2 pon jangan nak maki lak..
kami budak account..
setakat nih ja kami mampu..
hahahahaha..

..Chicken Run The Musical..

video

..video credit to..
budak kuliah aku..
~Izzati~
suara dia pon sangat2 jelas la nak komen..
hahahahahahaha..