Be My Followers

..

Thursday, July 5, 2012

To Fiddle or Not To Fiddle

salam di beri..
pembuka bicara di malam hari..
~ pagi,petang,siang,malam ~
ikut la baca time bila..
karang kata aku biol lak time pon tak tau..
hahahahahahahahahahaha..

tiba2 datang idea pagi2 buta nih..
bukan nak bercerita sangat..
sekadar nak berkongsi..
assignment kelas yg amat bermakna untuk sem nih..
walaupon org cakap benda yg dah lepas jgn di kenang..
tapi kalau sesuatu benda tu..
bermakna..berharga..bernilai..beerr..eeerrr..
tak salah di jadi kan kenangan..

sebenarnya..
tengah sibuk dgn final exam..
insyaAllah..
akan berakhir sudah episod hidup sebagai mahasiswa..
akan berakhir sudah episod kehidupan di UITM..
pernah terbaca satu bait2 perkataan..
" tempat jatuh lagikan di kenang, inikan pula tempat kita menimba ilmu "
sekadar ingatan..sekadar pesanan..sekadar pedoman..
tinggi mana pon kita nanti..besar mana pon kita nanti..siapa pon kita nanti..
jangan lupa pada asal usul kita..
tak kan tumbuh nya "pucuk" tanpa kuatnya cengkaman "akar"
hehehehehehehehehehehehehe

oooppsss..
~ back to story ~
sorry lambat review role play yg k-3..
" To Fiddle or Not To Fiddle "


memang agak berat role play kali nih..
kalau dulu satu kelas kena pecah kpd beberapa group..
sekarang satu kelas jadi satu group..
tapi alhamdulillah..
walaupon ramai ahli dlm kelas/group..
kerja mudah je berjalan..
dari awal2 dah bahagi tugas..
sama2 berbincang..
masing2 letak effort yg sama tinggi..
semua kerja jadi lancar..
apa yg penting??
leader!!
credit to Ila ~ team leader..
dari latihan sampai la k hari presentation..
semua benda jalan lancar..
walaupon agak berat denda berlandaskan mata wang..
hahahahahahahahahaha

bagi ak..
role play kali nih memang agak berat..
sebab ak lah pelakon, penari & script writer..
dgn script yg perlu di hafal..
selama nih banyak spontan je..
tambah lak..
menghafal steps2 tarian..
sampai bercuti pon menari la di rumah..
practice nya pasal..
mak kat rumah tengok senyum2 ja..
tak sabar lak rasa nak menunjuk video dekat mak..
~ btw ~
credit gak untuk Syafiqah..
suka beginning video yg di edit tu..
tak sia2 minta tolong dia yg kutip semua2 video..
terima kasih la..
hehehehehehehehehehe..

sebenarnya..
banyak cerita untuk group project kali nih..
biar la hasilnya ja yg bercerita..
hehehehehehehehe..

yg paling penting..
Lec Maf 680 nih sendiri..


~ PM Dr. Noraini Mohamad ~
 mungkin awal2 nampak berat role2 play nih..
tapi akhirnya..
memang sangat2 best..
trimas Pn.
dengan carry mark yg superb!!
hehehehehehehehe..

akhirnya..
" To Fiddle or Not To Fiddle "
sorry terpaksa upload part by part..
hope tak kisah..
hehehehehehehehehehehehe..

Part 1 ~ Edited
video

Part 2  ~ Dance Battle
nih la step2 yg terpaksa di hafal..
nampak mudah!!
tapi makan hari gak nak hafal nih..
hehehehehehehehe..
video

Part 3 ~ Shrek
video

Part 3(2) ~ Epic Fail Shrek
mata tumpu kat shrek je
hahahahahahahaha
video

Part 4 ~ Tinderella + Prince
mimpi ngeri ak dengan watak nih..
script sampai sekarang ak boleh ingat..
asyik kena bahan ja..
"sesungguhnya beta amat mencintainya"
hahahahahahahahahahahahaha
video

Part 5 ~ Dora The Explorer
video

Part 5(2) ~ Diego
video

Part 6 ~ Doraemon
video

Part 6(2) ~ Epic Fail Doraemon..
pintu suka hati pasar pasar malam mari..
hahahahahahahahahahahaha..
video

Part 7 ~ Wonderpets
video

Part 8 ~ End of The Journey

video

siap pon..
dua hari dua malam..
cut upload video..
kan senang klu boleh upload semua ja..
huhuhuhuhuhuhu..

btw..
minta maaf pada semua..
mana2 part yg terpaksa ak potong..
mana2 part yg ak tak upload..
susah sebenarnya nak sumbat video besar2 dlm blog..
nih pon dah kurang banyak kualiti dia..
tapi boleh la lagi melayan..
hehehehehehehe..

last but not least..
~ Just For Fun ~
video

lalalalalalalalalalalalalalalalala..
tamat sudah..
banyak lagi part sebenarnya..
tapi cukup la sekadar macam nih..
klu nak tengok full roger ak..
kita p pasang kat wayang mana2..
satu tiket singgit!!
hahahahahahahahahaha..

apa2 pon..
selesai sudah semua urusan..
just 3 paper final je lagi..
tamat lah hidup ak bergelar mahasiswa..
pada kawan2..
insyaAllah..
kalau ada umur yg panjang..mungkin kita berjumpa lagi..
kalau ada salah dan silap..
jangan di simpan di dalam hati..
 mungkin ini cerita terakhir untuk kita..
tapi tak bermaksud..
tiada permulaan untuk cerita yg baru..
hehehehehehehehehehehe

~ thank all ~

8 comments:

  1. wah! yeay! dh abis tgk suma video kamoo.. hahaa oh! si putera sdg mencari puteri kasut nya laaa.. gelak sorg2 tgk video2 nieee.. hahaha nice work! :) and and and.. selamat menamatkan zaman mahasiswa.. hihi saya baru jek nak mula lagi niee.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeaaayy..dah jumpa dah time last tu..siap berkompang kawin lagi..hehe..sy sndri pon gelak..tq2..gud luck untuk kamoo yer cik milaa..

      Delete
    2. hahaha.. bole dh jadi pelakon niee.. hee thankss.. :)

      Delete
    3. hahaha..amin je la..rezeki gak tu lau dpt jdi..hehehe..wc cik milaa..

      Delete
  2. wah...ini hasilnya...
    well done untuk kwn awk2 jugak...=)
    t nari depan saya lak...live!!!hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..yer..nih la hasilnya bermnggu2 latihan..tq2..uupppsss..nari??xleh2..xpndai..hahaha..

      Delete