Be My Followers

..

Thursday, July 12, 2012

Plez Forgive Me


huhuhuhuhuhu
emo lak ak rasa malam nih..
teringat apa yg dah ak wat..teringat jln yg ak dah salah pilih..
baru je nak dapat rehat..
jiwa lak ngah kacau..
huhuhuhuhu..

..seyes..
terasa mcm tak cukup je ak minta maaf ari tu..
kelu lidah ak malam tu nak berkata2..
otak tak menjana idea langsung nak berfikir..
terasa teruk sangat diri..
huhuhuhuhuhu

..bagi ak..
walaupon maaf ak dah minta..
kemaafan pon dah di beri..
klu la something tu terlalu berat nak di terima..
macam mana pon sayang dia pada kita..
macam mana pon hubungan kita dgn dia..
perkara tu..
mesti akan selalu terpahat..terpendam..
dalam hati dia..
huhuhuhuhuhuhuhuhu

dah dekat 2 tahun..
ak hidup dgn dia..
klu boleh biar la ni yg terakhir..
mungkin dia yg terbaik untuk ak..
tapi dgn apa yg ak dah buat..
boleh k ak jadi yg terbaik untuk dia??
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..btw..
lagi terasa bila dia tenang je terima apa yg berlaku..
mampu lagi menahan apa yg dia rasa..
mampu lagi berlakon macam tak de apa yg berlaku..
seyes terkejut dgn reaksi camtu dia bagi..
"klu ak di tempat dia,apa ak rasa,apa ak nak buat"
seyes..ak tak de jawapan untuk semua tu..
klu di beri pilihan..
ak sendiri tak nak rasa apa yg dia rasa..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..cuma..
kita sebagai manusia biasa..
memang tak kan terlepas dari buat salah..
salah buruk kita..tak kan kita sendiri yang sedar..
sehingga ada org yg tegur..sehingga ada org yg terasa..
tu lah kelemahan ak..
selalu pandang mudah pada semua benda..
minta maaf sangat syg..
huhuhuhuhuhuhu


kalau lah jln2/liku2 dalam hidup kita lurus je..
tak ada persimpangan..tak ada pilihan..
mungkin tak terjadi semua salah silap kita..
bukan dunia nih yg "kejam"..
pilihan kita sendiri yg buat ianya jadi "kejam" pada org lain..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..plez syg..
plez forgive me..
tak akan ada yg k-2 selepas yg nih..
ambil lah masa..
tak kisah berapa lama baru leh lupa semua tu..
yg penting..
plez forgive me..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Wednesday, July 11, 2012

Makin Menggila

hhhhhhhhmmmmmmm
makin lama makin menebal lak rasa..
makin lama makin menjadi2 lak perangai..
makin lama makin menggila!!
aaaaddduuussshh..
rasa macam dah kembali dengan perangai lama ak dulu..
dulu kalau zaman sekolah..
sanggup tak makan duit belanja yg mak abah ak bagi..
simpan lak dalam beg2 sekolah lama..
tak nak simpan dalam tabung..
sebab susah nak guna balik..
mesti kena investigation dgn mak pak ak..
maklum la dua2 polis..
hehehehehehehe..

~ toys collector ~
berat juga jadi toys collector nih..
walaupon proud being toys collector..
boleh jadi sesak nafas kalau tak dapat manage..
kawal diri..kawal jiwa..kawal nafsu..
dah puas dah dalam hati kata..
yg nih last..lepas nih tak beli dah..cukup dah la..stop la kejap..
alih2..pejam2..celik2..tengok2..
ada gak yg terbeli akhibat keracunan toys nih sendiri..
mungkin sebab kewangan still tahap reasonable..
benda2 nafsu nih ak ikut je dulu..
mau nya time sesak nanti..
habis semua ak gadai..
hahahahahahahahahahahahahaha..

apa2 pon..
ayat mak ak mmg tiap kali ak ingat..
memang betul la cakap mak aku..
" kalau dah start beli, memang susah nak stop beli "
yeeeeaaaaaaaahhh..
nih lah yg ak alami sekarang..
dah macam terlalu taksub lak dengan hobi ak nih..
taksub membeli..taksub mencari..
hehehehehehehe..

~ nih la hasilnya ~
bila semangat berkobar2..
 ~ btw ~
gambar nih pon belum update lagi..
banyak lagi yg kena asing dulu time nih sebab tak cukup ruangan..
banyak lagi yg dah bertambah/baru ak beli..
hehehehehehehehehe..


nih lak sebelum jadi mcm yg kat atas tu..
dalam berapa bulan je..
dah tak tau berapa banyak dah ak spend untuk semua nih..
kepuasan tu tetap ada..
tak kisah la kalau ak sorang je memahami..
yg penting ak heppy..
mak pak pon tak larang..
selagi duit makan minum semua cukup..
just..pandai2 je la berbelanja..
hehehehehehehe..

~ btw ~
nak review gak collection baru ak..
ak baru je terjerumus dalam marvel collection..
hehehehehehehehehe..

nih nak update geng baru untuk set avengers aku..
~ wolverine + spiderman ~

sebenarnya tak terpikir pon nak beli wolverine dgn spiderman nih..
alih2 ada kawan lak racun ~ thank alip!!
suruh beli wolverine dengan spider..
ak pon sebab suka completekan set2 collections nih..
beli la juga dua mamat ohsem nih..
hehehehehehehehehehe

ingat nak beli yg tu jer..
alih2 dah termasuk dalam set x-men lak..
memang fevret movie ak..
dulu kecik2 gila dok men game dia..
kumpul kad2 yg ada watak2 x-men nih..
dah besar2 nih..
beralih arah kumpul dia nya figure lak..
lagi2 bertambah ohsem la..
hehehehehehe


watak fevret ak dlm x-men..
wolverine + cyclops..
tapi ak lebih minat gambit sebenarnya..
dah dalam proses shipping dah..
barang beli dari singapore..
sanggup ak cari jauh2 sebab dlm malaysia dah payah nak jumpa..
jumpa pon loose & tak cukup items..
hope selamat la tiba kat rumah ak nanti..
hehehehehehehehehehe


yeeeeaaaaaahhhh
team x-men yg ak dah ada skrg..
baru sikit je nih..
masih banyak lagi yg kena cari..
mesti tak ramai yg kenal kan mamat/minah nih semua..
~ Mystique, Beast, White Queen, Cyclops, Cable, X-23, Wolverine, Sabretooth ~
nih je yg ada setakat nih..
tunggu Gambit nya shipping sampai je nanti..
hehehehehehehehe

sebenarnya..
ak dah tak sabar nak balik rumah..
ada bilik baru untuk semua collection ak nih..
hehehehehehehehehe

tambah best lagi..
bila abah ak sendiri buat satu almari toys untuk ak..
tak tau la camna bentuk almari tu..
tapi memang tak sabar la nak balik display atas rak yg baru..
lagi bertambah rancak la ak membeli nanti..
sayang kalau ada ruangan kosong yg tak di isi nanti..
hahahahahahahahahahahahaha

~ btw ~
ak memang dah gila dgn hobi ak nih..
hehehehehehehehehehe


Thursday, July 5, 2012

To Fiddle or Not To Fiddle

salam di beri..
pembuka bicara di malam hari..
~ pagi,petang,siang,malam ~
ikut la baca time bila..
karang kata aku biol lak time pon tak tau..
hahahahahahahahahahaha..

tiba2 datang idea pagi2 buta nih..
bukan nak bercerita sangat..
sekadar nak berkongsi..
assignment kelas yg amat bermakna untuk sem nih..
walaupon org cakap benda yg dah lepas jgn di kenang..
tapi kalau sesuatu benda tu..
bermakna..berharga..bernilai..beerr..eeerrr..
tak salah di jadi kan kenangan..

sebenarnya..
tengah sibuk dgn final exam..
insyaAllah..
akan berakhir sudah episod hidup sebagai mahasiswa..
akan berakhir sudah episod kehidupan di UITM..
pernah terbaca satu bait2 perkataan..
" tempat jatuh lagikan di kenang, inikan pula tempat kita menimba ilmu "
sekadar ingatan..sekadar pesanan..sekadar pedoman..
tinggi mana pon kita nanti..besar mana pon kita nanti..siapa pon kita nanti..
jangan lupa pada asal usul kita..
tak kan tumbuh nya "pucuk" tanpa kuatnya cengkaman "akar"
hehehehehehehehehehehehehe

oooppsss..
~ back to story ~
sorry lambat review role play yg k-3..
" To Fiddle or Not To Fiddle "


memang agak berat role play kali nih..
kalau dulu satu kelas kena pecah kpd beberapa group..
sekarang satu kelas jadi satu group..
tapi alhamdulillah..
walaupon ramai ahli dlm kelas/group..
kerja mudah je berjalan..
dari awal2 dah bahagi tugas..
sama2 berbincang..
masing2 letak effort yg sama tinggi..
semua kerja jadi lancar..
apa yg penting??
leader!!
credit to Ila ~ team leader..
dari latihan sampai la k hari presentation..
semua benda jalan lancar..
walaupon agak berat denda berlandaskan mata wang..
hahahahahahahahahaha

bagi ak..
role play kali nih memang agak berat..
sebab ak lah pelakon, penari & script writer..
dgn script yg perlu di hafal..
selama nih banyak spontan je..
tambah lak..
menghafal steps2 tarian..
sampai bercuti pon menari la di rumah..
practice nya pasal..
mak kat rumah tengok senyum2 ja..
tak sabar lak rasa nak menunjuk video dekat mak..
~ btw ~
credit gak untuk Syafiqah..
suka beginning video yg di edit tu..
tak sia2 minta tolong dia yg kutip semua2 video..
terima kasih la..
hehehehehehehehehehe..

sebenarnya..
banyak cerita untuk group project kali nih..
biar la hasilnya ja yg bercerita..
hehehehehehehehe..

yg paling penting..
Lec Maf 680 nih sendiri..


~ PM Dr. Noraini Mohamad ~
 mungkin awal2 nampak berat role2 play nih..
tapi akhirnya..
memang sangat2 best..
trimas Pn.
dengan carry mark yg superb!!
hehehehehehehehe..

akhirnya..
" To Fiddle or Not To Fiddle "
sorry terpaksa upload part by part..
hope tak kisah..
hehehehehehehehehehehehe..

Part 1 ~ Edited
video

Part 2  ~ Dance Battle
nih la step2 yg terpaksa di hafal..
nampak mudah!!
tapi makan hari gak nak hafal nih..
hehehehehehehehe..
video

Part 3 ~ Shrek
video

Part 3(2) ~ Epic Fail Shrek
mata tumpu kat shrek je
hahahahahahahaha
video

Part 4 ~ Tinderella + Prince
mimpi ngeri ak dengan watak nih..
script sampai sekarang ak boleh ingat..
asyik kena bahan ja..
"sesungguhnya beta amat mencintainya"
hahahahahahahahahahahahaha
video

Part 5 ~ Dora The Explorer
video

Part 5(2) ~ Diego
video

Part 6 ~ Doraemon
video

Part 6(2) ~ Epic Fail Doraemon..
pintu suka hati pasar pasar malam mari..
hahahahahahahahahahahaha..
video

Part 7 ~ Wonderpets
video

Part 8 ~ End of The Journey

video

siap pon..
dua hari dua malam..
cut upload video..
kan senang klu boleh upload semua ja..
huhuhuhuhuhuhu..

btw..
minta maaf pada semua..
mana2 part yg terpaksa ak potong..
mana2 part yg ak tak upload..
susah sebenarnya nak sumbat video besar2 dlm blog..
nih pon dah kurang banyak kualiti dia..
tapi boleh la lagi melayan..
hehehehehehehe..

last but not least..
~ Just For Fun ~
video

lalalalalalalalalalalalalalalalala..
tamat sudah..
banyak lagi part sebenarnya..
tapi cukup la sekadar macam nih..
klu nak tengok full roger ak..
kita p pasang kat wayang mana2..
satu tiket singgit!!
hahahahahahahahahaha..

apa2 pon..
selesai sudah semua urusan..
just 3 paper final je lagi..
tamat lah hidup ak bergelar mahasiswa..
pada kawan2..
insyaAllah..
kalau ada umur yg panjang..mungkin kita berjumpa lagi..
kalau ada salah dan silap..
jangan di simpan di dalam hati..
 mungkin ini cerita terakhir untuk kita..
tapi tak bermaksud..
tiada permulaan untuk cerita yg baru..
hehehehehehehehehehehe

~ thank all ~

Friday, June 22, 2012

Luar Setinggan Dalam Kondo

teringat ayat wahid senario..
dalam cita lagi2 senario kalau tak silap..
fffuuuyyooo..
luar setinggan..dalam macam kondo..
hahahahahahahaha..

saja ja ak guna title camnih..
tak kan la rumah ak setinggan lak kan..
makan kayu la jawabnya balik kampung pas nih..
idea tiba2 ja datang nih..
tak de kena mengena dengan yg hidup ataupon yg sudah mati..
hahahahahahahahahahahaha..

alhamdulillah..
tempat berlindung tu penting..
sekadar bumbung dan dinding pon dah cukup..
untuk berlindung..
tetapi..
sebagai manusia normal keselesaan pon penting..
balik je cuti ari tu..
mak pak ak buat keputusan drastik gila..
selama nih bukan tak pernah renovate rumah..
dapur..bilik..lantai..bumbung..
semua dah renovate lain..
cuma kali nih..
tak pernah pon ak terpikir..
rumah nak menjadi dua tingkat..
terasa "mewah" lak berumah dua tingkat..
hehehehehehehehehe..

ooooppsss..
bukan kufur nikmat..
apatah lagi riak..
just teruja..
dah bertahun2 hidup dlm rumah tu..
cukup dah dengan semua yg ada..
keselesaan..keselamatan..
yg paling penting..
kebahagian..keharmonian..
bila dah jauh2 nih..
situ la tempat semuanya berkumpul..
~ home sweet home ~
rela ak berkejaran balik..
untuk bersama family..
hehehehehehe..

apa2 pon..
family is the first thing!!
tu yg ak pegang selama nih..
hehehehehehe..

renovate rumah..
konsep dia mudah je..
dari rumah setingkat jadi dua tingkat..
bukan luar bumbung..
tapi still dlm satu bumbung..
bandaran sah2 tak bagi klu nak tambah plan rumah jadi dua tingkat..
benda paling mudah nak buat..
buat satu lagi tingkat dalam ruang rumah yg sama..
faham konsep dia??
hehehehehe..

kiranya sekarang..
dah ada cara baru nak renovate rumah..
mungkin ak ja yg baru tahu..
tapi selama nih ak bersembang dgn kawan2..
ramai yg tak tahu..
nih cara dia..
rendahkan siling yg asal dalam rumah..
dalam beberapa kaki..
guna kayu untuk lantai tingkat atas..
naikkan siling baru yg rendah dari asal..
untuk tutup lantai kayu dari bawah..
siling baru lak untuk tingkat atas..
ikut shape bumbung yg asal..
kiranya..
akan ada part yg rendah dan tinggi dlm rumah..
untuk tingkat atas la..
tak faham??
eeerrr..eeerrr..eerr..
jemput2 la mai rumah..
heheheheehehe..

nih ak show off sikit..
macam mana process dia..
tapi sebabkan ak jarang balik..
so work in progress dia..
tak dapat ak amik step by step..
hahahahahahaha..


proses pertama..
planning, observation & investigation..
hahahahahahaha..
nih proses mengenal konsep..
ak dgn mak pak ak..
jenguk2..lihat2..tengok2..
rumah org yg tengah renovate rumah dia jadi 2 tingkat..
mak pak ak dah banyak kali p..
bukan murah nak buat..
kena planning betul2..
tengok cantik k tak..kemas k tak..
baru boleh buat keputusan..



yg nih la yg aku kata naik siling baru..
siling baru akan ikut shape bumbung luar rumah..
akan ada part yg tinggi dan rendah..
ak fisrt naik atas rumah nih..
macam tak percaya ja..
luas gak sebenarnya bahagian atas nih..
lepas untuk 2 bilik tido..satu bilik air..ruang tamu..
pastu ada gak kawasan untuk stor satu..
kawasan yg rendah la..
sangat2 teruja..
hehehehehehehehehehe..



nih lak rumah ak..
tak siap lagi sebenarnya..
tapi time ak balik..
keadaan dia dah macam nih..
siling dah rendah siap plaster sekali....
time nih rasa macam mat salleh la..
jalan dalam rumah berkasut..
hahahahahahaha..



nih lak lift..
nak cakap tangga terasa cam apa lak..
macam la org tak tau tu tangga..
hahahahahahaha..

bab tangga nih macam2 cerita ada..
ak teringat pon tergelak..
sebelum nak renovate rumah nih..
macam2 discussion la keluar..
nak buat tangga camna..
nak cross dari mana k mana..
yg bestnya..
selamber je keluar idea pakai tiang ja..
turun naik paut tiang ja..
turun tak pa main peluk tiang ja..
nak naik tu yg teruk..
memang kena skip la idea2 camtu..
hahahahahahahahahaha..

selang berapa minggu ja..
adik ak baru mms gambar keadaan rumah sekarang..
gila teruja..gila terkejut..gila terkesima..
semua gila..
hehehehehehehehe..

superb!!
tak sia2 renovate rumah kalau camnih hasinya..


nih bahagian depan rumah..
siap berlampu dengan kipas semua..
cuma still tak masuk barang2 lain lagi..
maybe bahagian atas belum siap habis lagi..
hehehehehehehehe..



part nih yg paling teruja..
walaupon nampak kosong ja..
terasa sangat cantik dah..
bukan nak puji rumah sendiri..
tapi nih la realiti..
maybe sebab terasa sangat perubahan dia..
( kaler hijau ak nya idea )
hehehehehehehe..

minta maaf sangat2..
tak dapat nak showoff ruang atas..
tak dapat lak pic..

apa2 pon..
ak dah tak sabar nak balik rumah..
sekarang dah ada bilik masing2..
ak pon dah ada bilik sendiri..
sangat2 teruja..
dah lama teringin nak ada bilik sendiri..
senang nak jaga..senang nak kemas..
dah lama hidup tak berbilik..
sejak dari form 4 ak kenal asrama..
tempat tido ak merata ja..
asal boleh tido..
~ yg mana rapat2 tu tau la ~
hehehehehehehehe..

bukan apa..
ak nih jenis cepat sikit datang batuk..
abg ak lak jenis selalu menjadi naga dalam bilik..
bukan naga ja dia jadi..
serombong kapal..ekzos lori..kilang2..
nak ja tampal no smoking kat muka..
bagi senang nampak..
hahahahahahahahahahahaha..
tapi tak kisah..
mana2 pon leh tido..
ak senang ja..
bilik adik/kak ak kosong..
ak terjun tido sana..
mudah kerja..
hahahahahahaha..

btw..
thank mummy..thank daddy..
makan minum dah bagi..tempat tinggal dah bagi..
tak minta apa2 lagi dah..
mungkin dah tiba masa "memberi" pula..
hehehehehehehehe..

Monday, June 18, 2012

Nice Monday Ever

yeeeaaaahhh..
~ nice monday ever ~
hahahahahaha

jarang nak rasa hari isnin yg bermakna..
lepas cuti sabtu ahad yg tetap busy..
sabtu seharian setel bersama dengan buku..
(sebab ahad ada test)
hehehehehehehehehehehe..

pagi isnin..
mesti liat..mesti berat..mesti tenat..
nak ligan dgn aktiviti masing2..
macam burung..
keluar pagi ~ balik petang..
jgn macam "hantu" lak..
keluar ntah bila..
baliknya tidak..
ok ~ melalut..
hahahahahahahahaha..

pernah dengar org cakap..
kali nih mak aku tak cakap lak..
mulakan pagi dengan keceriaan..
jangan mula kan pagi dengan..
masam2..busyuk.."slebek"..serabut..
hehehehehehehehehe

pagi nih aku ceria..
p kelas naik motor pon menyanyi..
siap bersiul2 lagi..
ada la berapa org yg prasan..
gila tak gila..
ada aku kisah!!
hahahahahahahahah
dengan lagu lenka lagi..
trouble is a friend..
lirik aku olah sendiri..
sebab kena present ~ nyanyi..
untuk subject maf 640..
agak susah sebenarnya..
nak match kan lirik asal dengan isi2 penting..
tapi hasilnya menarik..
walaupon agak..
terabur..tunging langang..
hahahahahahaha..

yeaaaaahhh..
nih kulit album group aku..
( pose nih ja paling menarik aku rasa )
hahahahahahahahahaha..

~ ok ~
settle one part..
selepas selesai semua group..
berkaroke..berlalak..berkinja2 ~ tarian..
~ party time ~
hahahahahahahaha..

apa2 pon..
yang paling penting..
bahasa jiwa bangsa ~ bukan kerjasama..
mulakan dengan ucapan ~ terima kasih Pn Adura..
terima kasih daun keladi..
esok kita berjumpa lagi..esok datang lagi..
esok makan2 lagi??
esok..esok..esok..esok..
~ tomorrow never die ~
hehehehehehe

~ we are family ~
heppy2 ja tengok pic nih..
macam2 gaya ada..
bapak kelakar..
btw ~ Pn mmg sporting habis..
klu yg tak da tadi..
( cari konfem tak jumpa )
hahahahahahahaha

first time nih..
nak showoff lec dlm blog..
hehehehehehehe..

part nih bahasa kena jaga..
org cakap..
terbakar rumah nampak asapnya..
terbakar hati sapa yg tahu??
hahahahahahaha

 
nih lah lec maf 640 ~ Pn Adura..
terima kasih ye pn..
minta halal makan minum..
minta halal semua ilmu..
doa2 la bagi kami semua lulus dgn berjaya..
ok ~ tak nak kata apa dah..
takot kena fire..
btw pn ~ thank nah coklat cadbury sepapan tu..
habis settle sepapan makan dgn acip & dak2 rumah ~ untung ziarah bilik pn..
hehehehehehehehehehehe..

tong merah jangan tanya kuih apa..
tanya yg lain tak pa..
~ tapi ~
yg kuih talam sekuning2 nya tu tak sedap..
biar la seribu org kata sedap pon..
napa la durian pon boleh jadi kuih..
kreatif sangat manusia nih..
hahahahahahahaha

terasa kenyang sampai sekarang..
~ ak tak tau pon apa nama benda nih ~
hahahahahahahahahahaha..

yang nih mak aku selalu pesan..
kalau ada barisan beratur..
cuba belajar dari semut..
teratur je berbaris..
* aku tambah ayat sendiri..
hahahahahahaha

yeaaaahhh..
sangat teratur!!!!
yg pingan dah penuh pon beratur balik..
hahahahahahahahahaha


so..nih la jawapan dia..
kesian ngat dok cari tak jumpa2..
satu kelas terus tunjuk..
hahahahahaha..

~ btw ~
memang best ari nih..
selalunya kalau habis kelas..
berlumba2 nak keluar..berlumba2 nak balik..
tambah2 kalau ada satu kelas ja..
hehehehehehehehe

~ last but not least ~
..thank for all..
three things cannot be long hidden..
~ the sun, the moon and the truth ~
hehehehehehehehehehehe..

Thursday, June 14, 2012

Keracunan Avengers

ddduussshh..
bersusun racun aku kena..
sejak2 berkecimpung dengan giat..
dalam dunia..
~ toys collectors ~

dari dulu lagi..
memang aku taksub dengan super heroes nih..
spiderman, superman, batman, flashman,
ironman, hulk, xmen..
banyak lagi la..
semuanya aku layan..
tambah2 lagi kamen rider dengan power rangers..
tak complete dunia kanak2 kalau tak kenal cerita nih semua..
hahahahahahahahahahaha..

baru2 nih..
~ ( tak da la baru sangat ) ~
hangat cerita the avengers keluar kat wayang..
puas mencari time nak p tengok..
sampai sold out tiket..
minggu k 3 baru dapat layan..
bapak slow aku rasa..
damn!!

sebab dah tensen ngat rasa..
dah tekad dah nak p layan sorang2..
nasib ada gak org nak teman..
tak de la rasa forever alone..
hahahahahahahaha..

dunia collectors pon sama gak..
hangat berapi..panas membara..terbakar jiwa..
mcm2 line toys yg ada kat market..
semua jadi tumpuan..
marvels select, hasbro, marvels, revoltech, hot toys..
memang ngamuk set2 collectors nih..
termasuk la aku..
hahahahhahahahahahahaha..

nih dia..
racun pertama aku kena..
~ Hulk ~
( watak sampingan abaikan )
tak tau dari line mana..
tapi nih figure Hulk yg dah lama..
maybe dari tahun 2005/2006 camtu..
tahun figure Hulk nih release..
( dari seller tu kata la )



mana cukup just Hulk je kan??
second assemble..
~ "Iron Man mark 6" ~
..dari line revoltech..
agak mahal gak la Iron Man dari line nih..
tapi sebab ak beli dari collector lain..
bib ~ back in box..
harga agak reasonable gak la..
nice2 gak..
hehehehehehehehe..


~ third assemble ~
Captain Amerika dgn Nick Fury..
pecah pala aku mencari captain amerika nih..
merata tempat..merata group..merata "ceruk" aku cari..
memang susah nak cari..
kalau jumpa pon..
harga dah melambung tinggi..
nasib badan gak la..
jumpa bib..
still reasonable price lagi..
hehehehehehehe..


 ..akhirnya..
bersatu kita teguh..
bercerai??
menang lah si Loki..
hahahahahaha..

dari mula2 pegang Hulk lagi..
dah menanam impian..
nak complete kan set avengers nih..
~ Loki skip sebab aku xsuka watak jahat ~
nih la hasilnya..
 cost tak yah cakap la..
masa + duit = berbaloi..
hahahahahaha..


yg nih lak..
sebab dah terlebih telan racun avengers..
first time aku edit guna adobe photoshop..
tak expect tinggi pon dgn hasil dia..
dekat berapa jam gak buang masa dgn benda nih..
hahahahahahahahaha..


yup..
memang tak cukup assemble lagi..
~ Thor?? Hawkeye?? Black widow?? ~
aku dah melangkah kanan dah..
dah deposit dah duit kat kedai toys untuk Thor dgn Hawkeye..
shipping maybe dalam bulan depan baru sampai..
rasa barang dari luar lak..
baru style..
~ tak semua toys masuk market kita ~
hahahahahahahahaha..

tapi syg..
Black Widow tak de..
maybe next time..
hunting untuk awek avengers tu..
hehehehehehehehe..

Friday, May 18, 2012

We Are Family

 
..We are family..
tiba2 ja terlintas nak letak tajuk camnih..
terus teringat satu lagu nih..
ak pon xtau camna boleh tau lagu nih..
kasi link sikit..
..We Are Family..
(click link)

sebenarnya..
xda niat ngat pon nak update blog nih..
niat nak buat kerja ada..
mood ja xsampai2..
hehehehehehehe
 
tengah dok pusing2 dalam FB..
terjumpa gambar dalam profile dak kelas..
(kena tag) - dari album..
..BBQ - 13 Mei 2012..
..Wan Ct NorSurya..
..(epies besday)..
hehehehehehehehehe
sebab ak memang selalu lembap..
so ari nie baru layan pic2 nih..
terus pikir nak update blog..
hehehehehehehe..

apa2 pon..
minta maaf nah..
amik pic x minta izin..
ak amik pic yg ada muka ak ja..
hehehehehehehe..

..13 Mei 2012 ~ Tasik Shah Alam..
berjimba2 dgn budak2 class..
boleh tahan meriah gak la..
hepy2 gak la mlm tu..
tak expect pon nak meriah camtu..
ingat BBQ camtu2 je..
memang terbaik..
tiap masa kerja gelak ja..
hehehehehehe

malas nak cerita panjang2..
saja nak letak memori nih dlm blog..
at least tak hilang di mamah usia..
tak hilang di mamah zaman..
hehehehehehehe

..hasilnya..
ayam,nuget,kentang,bihun,tembikai..
first round baru nih..
semua benda dah di sebat..
memang banyak gila makanan..
rasa kenyang sampai ari nie..
hahahahahahahaha

~ first round ~
hahahahahahahaha

 
ak baru prasan tadi..
ak bukan tido ok..
gila r sambil makan boleh tido..
nih semula jadi..
nih bukti dia..
..Sedikit Tentang Aku..
..(click link)..
ak memang sepet!!!!
hahahahaha

~ second round ~
..kerang bakar..
banyak ekor gak r..
masuk mulut dengan separuh masak..
tengok kerang mcm dah masak..
masuk mulut baru tau..
soal rasa tak boleh tipu..
hahahahahaha

    
 zoom in sikit..
proses membakar kerang..
ooooopppssss..
lupa sosej pon ada..
(ramai tumpang pose je tu)
hehehehehehe..

terlebih zoom lak..
(mood hepy bakar kerang)
hahahahahahaha
 
terasa kelakar dgn gmbar nih..
mcm nak jatuh tergolek ja tngkap gambar camtu..
hahahahahahahahaha..

xperlu tunggu yg formal..
we create our own memories..
as final year students..

..We Are Family..
~ peace ~

Thursday, May 3, 2012

Muhasabah Diri

..alhamdullah..
pagi-pagi dah di limpahkan ilmu..
mulakan hari dengan perkara yg sangat bermakna..

cuci mata..cuci hati..cuci akal..
terima kasih ayanhanda..terima kasih uitm..
terima kasih kepada yang Satu..

..semangat..
barisan hadapan jadi persinggahan..
berdiri tegak laungkan lagu kebangsaan..
"pagi" menjadi sapaan..
  
walaupon..
asalnya dalam hati..
jauh menyimpang nak menimba dan menuntut ilmu..
jauh sekali untuk muhasabah diri..
pergi dengan niat yang negatif..

pergi dengan hati yang terkunci..
pergi dengan minda yang tertutup..
minta maaf..
maaf kepada diri sendiri..
yang tersalah menilai..
yang tersalah membuat pilihan..




program yang diwajibkan..
..Program Survival Mahasiswa UITM..
mungkin kerana wajib..
hati terasa paksa untuk pergi..
..tapi..
kerana wajib..
alhamdullah..
setitis air mata jatuh membasahi pipi..
menyesali..mengenangi..menilai..
diri sendiri..
..mungkin..
belum jauh terpesong..
belum jauh terpelosok..
belum jauh tersasar..

..tapi..
kealpaan tetap wujud dalam diri..
lalai dengan segala kesenangan..lalai dengan segala kemewahan..
lalai dengan segala yang di kejar..
jauh sekali bersyukur dengan apa yang dah di miliki..

teringat bait-bait kata penceramah..
kenang jasa ibu bapa..
..alhamdullah..
mak abah..sentiasa aku ingati..
mak abah..juga menjadi pencetus semangat..
dari dulu sehingga kini..
tak pernah aku lupa jasa mereka..

teringat bait-bait kata penceramah..
jaga bangsa..jaga tanah air yg di pijak..
jangan sampai tergadai..
..sedih..
sedih dengan apa yg dah berlaku sekarang nih..
teringat kisah2 semasa yang berlaku..
perjuangan yang sia2 sehingga sesama sendiri bergaduh..

sayu hati membaca luahan seseorang..
" apakah ini lambaian dan ciuman ayah untuk kali terakhir
kerana ayah akan berhadapan dengan makhlok2 yang begitu bencikan tugas ayah "
apakah abah aku pon di layan sebegitu rupa..
kerana untuk menjaga keamanan tanah air sendiri..
buka lah mata wahai pembaca..

..teruja..
menimba ilmu dengan harta peninggalan..
harta nenek moyang turun menurun..
7 perkara yang di perwasiatkan..
7 wasiat Raja - Raja Melayu..

" Bersatu kita teguh..Bercerai kita roboh..
Yang berat sama dipikul..Yang ringan dijinjing sama..
Sepakat membawa berkat asas hidup bermasyarakat..
Amalkan hidup yang sihat selamat dunia akhirat "
.." Bersatu - Raihan "..
..lagu nasyid aku semasa matrik..
" Fawwaz "
layan version kami yang nyanyi..
..hahahahahahahahaha..

tiada yang sempurna..
cuba perbaiki diri kearah kebaikan..
dengan harapan..
esok lebih baik daripada hari ini..
" salam semut " sesama kita..
hehehehehe..

Thursday, April 19, 2012

Aku Mahasiswa

..mahasiswa..
penat juga aku berusaha nak jadi mahasiswa..
start dari pra..(5 tahun)
mengenal corak pendidikan yg conventional..
dari satu peringkat k satu peringkat..
sehingga bergelar mahasiswa..
banyak cabaran..pelbagai dugaan..
bila diri serba kekurangan..
pelbagai benda jadi cabaran..
bila diri lemah pendirian..
segala benda jadi dugaan..
hehehehehe..

halangan??
hhhhmmm...hhhhmmm...

rintangan??
hhhmmm...hhhmmm...

..alhamdullah..
lahir dalam keluarga yg..
cukup makan minum..
cukup untuk keperluan pembelajaran..

..alhamdullah..
lahir dalam keadaan yg aman..
tak ada halangan menuntut ilmu..
tak ada rintangan menimba ilmu..
hehehehehehehehe..

sebagai mahasiswa..
memang tak terlepas la dgn cerita2 pasal mahasiswa..
tambah2 dengan tiap masa berFB!!
segala isu semasa cepat je tau..
aku memang suka tengok reaksi orang..
cuma aku tak suka react balik dengan org punya hal..
bak kata budak2 sekarang..
..*ada aku kisah*..

tapi..
sejak akhir2 nih..
macam2 kes pasal mahasiswa..
start dgn kes turun bendera..
sampai la semalam..
berkhemah di dataran merdeka..
aku bukan nak judge..
memang aku tak kisah..
pihak mana yg salah..pihak mana yg betul..
aku tak da hak pon nak melabel..
cuma ada hak nak menilai..
menilai mana yg patut..
mana yg tak patut langsung terjadi..
hehehehehehe..

sebenarnya..
bila aku baca blog2 pasal kes semalam nih..
terus aku terpikir satu benda..
(*mood baru lepas test*)
aku yg jenis silent mode nih..
yg hari2 just ke kelas..
buat hal sendiri..
still tak perform dalam test..
dorang yg berhimpun??
yg terlalu sibuk dengan hal2 luar..
even still berkaitan dgn pengajian..
dah terlalu perform sangat kah??
sampai sanggup berkhemah..
buku ntah ke mana..
..(ak semalam pon tak pegang buku)..
berbaloi k??
..tanggungjawab sebagai mahasiswa..
melalak tak tentu pasal..
melalak di tempat yg salah..
..hasilnya..
..maki hamun..
tamparan2 manja..pukulan silang..
terasa terancam..
muka fesmes..
hahahahahahahaha..

apa2 pon..
jangan sampai jadi kufur nikmat..
bukan senang nak bergelar mahasiswa..
renung balik usaha kita sebelum nih..
jangan sebab terlalu taksub dengan sesuatu..
lupa tanggungjawab yg sebenar..
tak semua yg bernasib baik seperti kita..
..mahasiswa..
banyak yg terkandas..kerana kita di pilih..
banyak yg kecewa..kerana tidak di pilih..
..tapi..
masih ada..
yang gembira kerana kita terpilih..
yang menangis bersyukur kerana kita di beri peluang..
jangan..
yg dulunya gembira..
yg dulunya menangis bersyukur..
kecewa di kemudian hari..

..dream for one hour..
..then does something about those dreams..
..peace..