Be My Followers

..

Thursday, December 29, 2011

Terkena Penangan Seorang Ibu

salam..
hye..haip..ai..
oit..hoi..hey..weh..

nak mula dgn soalan nih..
tau tak apa tu penangan??
apa??
tendangan??
kelakar sngat la tu..
xkan mak aku nak buat tendangan lak..

ooooiiittt..
lagi melampau..
penanggal tu lain la..
sejenis hantu terbang xda kepala dah tu..
he,he..he,he..

penangan tu..
bagi aku macam sentuhan la..
hasil nukilan seseorang..
hasil air tangan seseorang..
kiranya..
dalam kali nih..
hasil nukilan, hasil setuhan, hasil air tangan..
seorang ibu kepada anaknya..
i lurve my mum..
semua org ckp mak masing2 the best..

so..
mak aku pon best juga..
mak..nak duit beli broadband baru..
hik,hik..hik,hik..


nih lah seorang wanita yg paling aku sayang..
berdiri nya seorang wanita di samping lelaki yg tercinta..
yg sebelah tu lak my dad / my superhero..
tapi sayang x boleh terbang cam superman..
he,he..he,he..

sorry mak..
buat mak popular lak..
nnti ada org tegur tepi jalan..mak senyum ja tau..
hasil nukilan cik ni la..
he,he..he,he..

dah2..
panjang lak berceloteh..
nak tengok hasil penangan mak aku terhadap aku??

abstract sikit nukilan mak aku nih..
jgn lak tnya abstract tu apa..
mls nak layan..
hak,hak..hak,hak..

hanya org yg rapat..
hanya org yg kenal aku dah lama..
yg boleh faham..
bertapa berjaya nya penangan mak aku terhadap aku..

daripada 29 k 32..
daripada 50++ k 60++..
aku sendiri pon terkejut..
nak tengok bukti k??
tapi minta maaf sangat2..
saksi xda!!

jom2..
aku buktikan..
la,la..la,la..

nih pic sebelum aku balik bercuti..
bercuti sambil berpratikal di rumah..
nampak x diri ku??
siap ada yg panggil aku kerempeng lagi..
"kering" dah bertahun2 dah dengar..
hik,hik..hik,hik..

tapi mmg betul pon..
kadang2 sedih juga balik rumah dalam keadaan camni..
mak selalu tanya..
x makan k kat sana..

kadang2..
kwn2 mak..saudara2 pon tanya mak..
xbagi anak2 makan k??
minta maaf banyak2 mak nah..
bukan x makan..
maybe x berselera ja..
mak masak sedap lagi..
he,he..he,he..

setelah bercuti hampir 6 bulan ++ kat rumah..
ni lah hasilnya..
dah jadi big brother..
xda la besar mana..
boleh la sikit2..
takat KL Genster tu..
letak tepi ja..
hak,hak..hak,hak..

macam mana??
nmpak x hasil penangan tu??
xkan x nampak??
dah straight cut dah tu..
dah x ramping cam dulu dah..

hasil penangan mak aku di meja makan..
nampak jelas hasilnya..
thank my mum..

mmg dari sana lagi dah pasang niat..
balik 6 bulan lebih nih..
nak tambahkan isi badan..
ingat nak p work up..
tapi mybe next time la kot..
he,he..he,he..

so..
untuk mak aku..
khas for u mummy..
cik buat poster nih..
kerjaya mak yg paling berjaya..
menjaga anak manja sorang nih..
hik,hik..hik,hik..

btw..
cantik x poster aku??

title..
sebelum dan selepas..
hak,hak..hak,hak..

..lurve u so much mum..

Wednesday, December 28, 2011

I'm Back

lamanya x create story baru..
rasa janggal lak..
pelik, hairan, betul x betul nih..
macam buang tebiat pon ada..
hik,hik..hik,hik..

last story aku..
Friday, April 15, 2011, 9.35 p.m..
lama dah nih aku tinggal..
pasword pon ingat x ingat dah..
bukan xda cita nak berstory mory..
tapi..
masa, mood, idea semua xda..
sebelum masuk tahun baru..
nak gak buat story baru..
hik,hik..hik,hik..

sepanjang nih..
mcm2 dah berlaku..
mcm2 cerita dah tertayang dalam hidup aku..
mcm2 peristiwa yg skrng menjadi kenangan..
mcm2 kisah yg menjadi teladan dan pengajaran..
cukup aku simpan dlm hidup aku ja..
nak share dlm nih pon x sempat..
sorry all about me..
hik,hik..hik,hik..

01/06/2011 - 30/11/2011
as the trainee auditor..
Por Ooi & Co..

hidup yg paling padat pernah aku alami..
tapi penuh dgn pengajaran & pengalaman..
hampir setiap hari terpaksa keluar rumah awal pagi..
balik rumah lak macam burung pulang petang..
kalau ada OT..
malam baru dapat sampai rumah..
kerja 6 hari seminggu untuk 2 bulan yg pertama..

padat2..
klu nak cita..
penuh story aku dgn cerita kat pejabat ja..
tapi yg best..
dapat la kwn2 baru yg sampai skrng masih..
keep in touch..

for my senior Kak Siti Wanie & lain2..
tq sebab mengajar dari zero sampai ada nya sedikit ilmu sebagai auditor..
thank all..
for kindly helped me during being the trainee..

24/09/2011
my sis engagement date..


akhirnya..
kak aku dah bertunang..selangkah menjauhi aku..
maksud aku..
terpaksa la aku terima kenyataan..
dah ada yang lain untuk kak aku layani..
dah xleh la aku nak manja2 dgn kak aku nih..
yang lagi penting..
dah xleh nak buli my sis sorang nih..
ada "abang besar" dah jaga..
congrat along..

btw..
along bila nak blanja..
letih jadi buruh kasar hari tu tau..
hak,hak..hak,hak..

26/11/2011
nice trip to penang..


seharian berjalan2 d penang..
memang best..
heppy ja hari tu..
even beribu orang time tu sebab sale..
including aku, kak, adik, awek & abg baru..
tapi aku x shopping pon..
just teman my sis beli brg2 hantaran..
awek aku pon shopping gak..
dapat la kasut sepasang..
tengah sale..
tido pon dgn kasut tu..
nasib tak minta kasut yg kak aku buat hantaran tu..
mau gadai dompet nak bayar..
hik,hik..hik,hik..

btw..
mmg best..
makan2..jalan2..
semua puas..
hope lepas nih ada lagi trip camnih..
dapat lepak sama2..
thank all..

23/11/2011 - 24/11/2011
wedding of my sis..

wwwaaaa...waaaaaaa..
nak nangis..
nangis dalam keriangan..
akhirnya..
segalanya dah pasti..
my sis dah ada abang baru..
mesti suka kan??
dah dpt lari dari di buli..
hik,hik..hik,hik..

congrat my sis..
banyakkan membaca..
rajinkan badan memasak..
tumpukan hidup untuk keluarga..
dah ada family baru..
hik,hik..hik,hik..

btw..
aku doa kan semuanya indah..
moga berkekalan semuanya..
klu boleh..
for my new bro..
hope jaga my sis lebih dari yg aku jaga..
hope syg my sis lebih dari yg aku syg..
he,he..he,he..

lepas nih..
my lurvely bro lak..
cepat2 la kawin..
boleh la adik mu sorang nih berangan lak..
nnti kata langkah bendul lak..
hak,hak..hak,hak..

for those who are reading these..
heppy new year ok..
take care & beware of dog..
he,he..he,he..

Friday, April 15, 2011

Jom Shopping

rasanya..
agak lama dah aku tak shopping untuk diri sendiri..
bukan apa..
rasa macam tak ada pa sangat nak beli..
tapi..
sebab kan..
aku dah konfem dapat..
aku dah konfem di terima..
nak buat pratikal training 6 bulan akan datang..
terpaksa gak la p shopping..
cari apa2 yang patut..
beli apa2 yang patut..
he,he..he,he..

ni la masalah aku..
selama nih..
apa saja aku nak pakai..
mesti nak simple2 ja..
bila dah kena masuk dalam office..
terdetik gak hati nih..
tergerak gak hati nih..
terusik gak hati nih..
tak kan nak pakai jeans!!
tak kan nak pakai t-shirt!!
tak kan nak pakai kasut camtu ja!!
tak boleh..tak boleh..
awal2 step nak masuk tempat orang..
mesti kena impress orang dulu..
biar la buat kerja tak pandai..
bergaya tetap kena ada..
hak,hak..hak,hak..

semalam..
sempena habis ja kelas untuk sem nih..
dah masuk study week dah nih..
dengan rancangan yang dah di buat 3 hari lepas..
bergerak la aku dengan member2 aku..
menuju k Sunway Pyramid..
mula2 dah mencari kat uptown shah alam..
tapi tak da hasil lak..
tak da baju yang berkenan..
terpaksa la..
melangkah lebih jauh dengan member2 aku..
hak,hak..hak,hak..

berapa buah kedai aku melangkah masuk..
harga pon boleh tahan la semalam..
ada yang buat sale lagi..
50% lak tu..
kalau la duit beribu2..
mau penuh gak tangan aku pegang beg semalam..
he,he..he,he..he,he..

yang tak boleh blah tu..
kedai2 yang selama nih aku tak pernah masuk..
sebab tak berapa yakin nak masuk..
memang terlampau formal gila kedai dia..
siap berspeaking lagi..
aku melayu..dia melayu..
hello juga dia bagi..
aku senyum2 ja..
ingat dalam hati nak ja speaking mandarin dengan dia..
biar sentap sikit kena..
hak,hak..hak,hak..

dengan berbekal kan sedikit dana..
daripada my lurvely mom..
laju ja aku melangkah masuk dalam kedai..
IZO..ROMP..
hasil dari idea member2 aku..
mula la selongkar habis satu kedai..
macam2 baju kami try..
buat macam kedai sendiri ja..
apa da hal..
hak,hak..hak,hak..

tengok..
tengok..tengok..
antara baju aku sempat bergaya..
sebenarnya nak try vest 2 ja..
tapi sebab dah nak try pakai dengan kemeja..
aku try macam nak beli ja kemeja tu..
hak,hak..hak,hak...

yang tak boleh blah nya..
p dengan pakai rantai habis semua..
last2 sampai2 kedai..
try baju formal2 cam2..
orang ushar ja..
muka cam pecah rumah..
nak beli baju macam nak p gegar office ja..
hak,hak..hak,hak..

nih dengan kemeja aku angkat kat IZO..
vest tu aku angkat kat ROMP ja..
yakin tak yakin ja aku nak dress up camnih..
ikut kepala nak style ja..
harap2 tak nampak pelik la aku pakai camnih..
karang satu office lak tibai gelak..
mau aku resign ja..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

tapi still ada problem lagi..
seluar slack..
aku tak beli lagi..
dana dah tak berapa ada nih..
dengan seluar jeans..
memang nampak pelik la..
ingat nak cari tie lagi..
waaaaahhhhh..
banyak lagi nih..
mana nak capai duit erk??
hak,hak..hak,hak..

apa2 pon..
satu ja ku nak bagitau..
gambar yang senget..
almari baju member aku tu..
tak senget pon..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

Sunday, April 10, 2011

Bini Berwajah Baru

bini..oh..bini..
bersusun bini aku ada..
sayang gila r kat bini nih..
pergi mana pon..
tetap dengan bini ni juga..
yang mengkapak duit aku banyak2 pon..
bini ni juga la..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

apa2 pon..
sekali lagi aku berjaya..
mewarnakan motor aku..
tapi..
kali nih agak rumit gak r..
dulu..
just design pakai mulut ja..
sini letak kaler nih..
situ letak kaler tuh..
nak api2..
stiker nih kalau boleh airbrush kan..
macam2 lagi..
order ja..
tak perlu pening2 kepala..

tapi..
kali nih..
start from zero..
hasilnya..
zero from start..
pening kan??
hak,hak..hak,hak..

dulu..
tema motor aku kuning hitam..
sekarang..
tema motor aku dah ada 3 kaler..
hitam,merah,putih..
tambah lagi kaler yang asal sikit..
kuning,hitam..
agak meriah gak r nak bela 5 kaler nih..
puas pikir..
masuk k kaler aku nanti..
he,he..he,he..

tapi..
yang bestnya..
kali nih tak perlu keluar duit pon..
ada kedai sponsor la buat cover set kali nih..
just design ja..
t kedai hantar p cat..
just letak nama kedai dia ja kat design..
bapak suka aku..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

nama kedai nih..
"Storm"
ushar2 la kat motor aku nih..
ada nama sponsor aku tuh..
nama crew aku pon ada..
"3C"
"Crazy Convoy Crew"
dah establish dalam buku kapcai dah nih..
try la ushar2 logo club aku..

..jom2..
ushar proses kreatif aku guna adobe..
berhari2 gak makan nak buat design nih..
berpuluh2 orang gak aku tanya..
camna dengan design aku nih..
ada positif..ada negatif..

ni yang aku dapat dari google..
sebab nak pakai cover set kriss 2..
aku terus guna main design kriss 2 ja..
betul2 dari zero kan??
tapi nasib gak r ada plaint camnih..
senang kerja aku..
he,he..he,he..

nih proses kedua aku..
masukkan kaler asal yang aku tak nak ubah..
sayang aku nak buang kaler lama..
mahal gak aku buat dulu..
rugi2..
tu yang masukkan juga tu..
he,he..he,he..

ni la hasilnya..
berhari2 gak nak buat camnih..
nampak ja simple..
tapi bila just ada basic account..
nak main benda2 design nih..
berulat juga r mata aku..
puas pikir nak buat..

nampak garang ja ton kaler hitam merah..
bila dah hantar cat..
dah jadi hal lain..
agak kecewa juga r..
tak semua design aku dia follow..
ada juga yang dia buat pala dia ja..
tensen2..
pikir sebab free ja..
tu yang aku tak bising2 tu..
he,he..he,he..

ushar lak motor aku yang dah siap nih..
lama dah siap..
lama dah kuar kedai..
hujan panas banyak hari dah pon..
aku ja lambat nak bercerita..

bahagian kepala..
last minute nya kerja aku adjust..
hak,hak..hak,hak..

bahagian depan..
sangat puas hati la dia buat..
ikut seketul cam design aku hantaq..
no plate pon tak pasang..
langsi tak aku sekarang nih??
hak,hak..hak,hak..

tengok dari tepi..
dah boleh tengok mana yang tak ikut design..
tambah2 bahagian belakang..
aku design hitam banyak..
tapi dia hentam..
merah ja semua bahagian belakang tu..
buta kaler betul..
situ r paling tak puas hati sekali..
ada duit..
aku nak cat balik yang belakang tu..
hak,hak..hak,hak..

tapi..
apa2 pon..
nama club nama aku dulu..
tetap ada..
even kat no plate belakang ja..
"SP Putra Team"
he,he..he,he..

cover set dulu??

eeehhh..
tetap ada..
sayang nak buang..
cuma tak bergantung ja..
ada ja dalam plastik hitam tuh..
he,he..he,he..

dah tu camna??
ada style tak??
k boleh kena maki ja??
tapi..
kalau berani maki la..
lu maki lu mati!!


Tuesday, April 5, 2011

Aku Suatu Hari Nanti

wwaaaaaahhhhh..
tak sabar nya rasa..
bukan senang..
kita nak tau apa jadi dengan kita..
untuk suatu hari nanti..

tapi..
aku mungkin tergolong dalam golongan bertuah kot..
just melangkah berapa langkah menggunakan kaki..
sambil berdiri tegak menunggu lif terbuka..
melangkah masuk lif dengan harapan..
tekan no 11..
menunggu..menanti..mewaiting..
berdebar..berharap..berprasangka positif..
melangkah keluar lif dengan harapan..
berjalan lagi sedikit..
sikit ja lagi..
sampai kaunter..
aku menyelak sebuku file di kaunter..
eeeeeehhhh..
wwwwaaaahhhhhh..
sepotong ayat keluar dari mulut..
boleh tak aku nak jerit kat sini??
eeehhh..
aku dengan member2 aku time tu..
bukan aku tanya kat dinding ok!!
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

sehelai surat..
menentukan hidup aku untuk 6 bulan akan datang..
selamat tinggal shah alam..
cukup lama tempoh aku di sini..
cukup lama aku berkecimpung di sini..
cukup lama aku menumpang di sini..
cukup lama abang sebelah menantikan aku blah dari sini..
cukup..cukup..cukup2 lah..
puas dah merantau nih..
puas dah menyemak nih..
nak juga hidup di suasana normal balik..
makan minum dengan keluarga..
melepak di sisi kolam ikan..
beriang ria di kawasan sendiri..
yang paling penting sekali..
rindukan masakan mak..
he,he..he,he..he,he..

jap..
nak share sikit dengan yang sudi membaca..

Pratikal Training Placement..
We hereby confirm our commitment to provide Encik Mohd Firdaus Bin Mohd Zin to undertake his pratikal training at our organization starting June 01,2011..

faham tak apa maksud dia??
faham tak lagi apa motif entry aku kali nih??

aku sem depan nak pratikal dah..
first time nak merasa dok dalam audit firm nih..
buat audit..buat taxation..buat account..
aku yakin..
dunia luar banyak beza dengan apa yang aku belajar..
takut2..
mental preparation??
equal to zero!!
moral preparation??
equal to zero!!
hak,hak..hak,hak..

yang aku tau..
satu ja..
heppy sangat2 dapat buat kat Sungai Petani..
which is my hometown!!

apa2 pon..
credit to Appointed Supervisor..
Pn Noraini Binti Md Akhir..
tak putus2 melayan panggilan tepon aku..
hak,hak..hak,hak..

aku dah mula berangan..
nak dress up camnih sekali..

camna??
ada gaya tak kalau aku pakai camni??
banyak nak kena shopping nih..
..mummy..
..daddy..
jom p shopping..
nak cari baju camnih..
he,he..he,he..

tapi..
dah pakai smart2..
tak kan nak ngusung motor lagi kan??
aku dah berangan..
hari2 nak naik mini aku..

camna??
ada gaya tak..
p office naik mini..
seyes rindu sangat kat mini aku nih..
he,he..he,he..he,he..

tapi..
apa2 pon..
aku tetap takut..
dengan work environment nanti..
dengan scope of work nanti..
dengan maybe ada special requirement k nanti..
aaaarrrrggghhhh..
seyes nerves!!

wish me luck ok!!
lurve u all!!
thank..


Tuesday, March 29, 2011

Interview Oh Interview

korang semua pernah rasa tak??
camna rasa bila kita ngadap seseorang..
tak pon..
kena ngadap sekumpulan orang..
yang tanpa segan silu tanya kita soalan..
dan kita..
tanpa ada pilihan..
terpaksa jawab dengan sebaik mungkin..
nampak tak??
aku dah bagi definition of interview..
cari dalam google pon tak jumpa..
sebab aku sendiri yang cipta..
hak,hak..hak,hak..

..cukup2..
aku tengah mood interview lagi nih..
kena serius sikit..
..tapi..
aku sebagai candidate ja..
so yang kena bahan aku la..
yang kena jawab aku la..
yang kena perform pon aku juga..
semua aku..
..tensen2..

nak share sikit..
pengalaman kena interview dengan orang..
ikutkan kata member aku..
..ala..
dengan lecture sendiri ja pon..
..tapi..
bagi aku..
selagi aku terpaksa berkecimpung dengan english education..
selagi tu la aku akan di selebungi misteri..
hak,hak..hak,hak..
aku sedar..
bertapa lemah nya language aku..
nak speaking??
haram!!
sampai jatuh hukum wajib pon aku dok pikir lagi..
perlu k aku speaking??
hak,hak..hak,hak..

..akhirnya..
aku yang menderita..
terasa kecil ja dunia..
..bila..
orang lain fasih berspeaking..
aku lak..
cuma fasih bermandarin..
..seyes..
i don't pee you..
hak,hak..hak,hak..

jap aku test power..
ni hao..
wo jiao Mohd Firdaus..
wo de laojia zai Jeda..
wo hen xiangjia..
..nampak..
fasih gila aku..
hak,hak..hak,hak..

..eeeehhh..
dah lari tajuk lak..
aku nak cerita pasal interview nih..
..ish2..
..sebenarnya..
untuk kos bel kali nih..
course aku kena subject interview..
aku baru lepas interview kali yang k-2..
baru ja setel pukul 1 tadi..
gila nerves..
aku bukan boleh jadi yang pertama..
nerves dia tahap gaban..
tahap dewa pon kira2 nak capai gak r tadi..
soalan lec aku tanya pon..
still dok pusing2 dalam kepala otak lagi..
tak caya??
tak pa..tak pa..
..seyes..
i don't pee you..
hak,hak..hak,hak..

..Interview 1..
  1. tell me your name..
  2. tell me about your self..
  3. tell me about your hobby..
  4. tell me about the bad experience that you can't forget..
  5. are you a team player..
..Interview 2..
  1. tell me abaout your self..
  2. what you know about this company..
  3. why you think you are suitable to this job..
  4. what the most thing that you perform in degree..
  5. what think you have learn in taxation..
  6. tell me about your experience in this field..
nampak ja simple soalan dia..
..tapi..
the most important things..
the way u use to answer the questions..
believe me..
i still don't pee you..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

gila jahat muka mamat tengah nih..
macam boring ja muka dia..
credit to lecture aku..
at least..
dia selalu ja senyum..
harap2 dia tak ketawa dengan jawapan aku r..
hak,hak..hak,hak..

yang ni paling normal sekali..
rasa kecil ja depan dia..
bila dia tanya soalan kat aku..
time nak jawab la paling masalah sekali..
dia tenung ja nak dengar jawapan aku..
nak ja aku cakap..
u don't need your eyes to hear my answer..
hak,hak..hak,hak..

paling masalah sekali..
bila aku..
..terpaku..
..terpana..
..terdiam..
bukan kes tak paham apa dia tanya..
cuma nak mengarang ayat..
apa yang aku jawab..
kalau boleh on the spot..
tak da hal..
he,he..he,he...

apa2 pon..
aku dah lepas interview aku..
nak ja menjerit depan dia tadi..
takut kena pelempang sulung lak dengan dia..
jerit dalam hati ja la..
buka pintu pon dengan senyuman..
orang kata..
biar pergi dengan keyakinan..
pulang dengan kecermelangan..
apa2 pon..
yang paling penting..
dah selesai satu benda untuk sem aku kali nih..
lega sikit rasa hati nih..
he,he..he,he..he,he..

..wah..
aku dah dapat kerja..
..yahoo2..
hak,hak..hak,hak..

Saturday, March 26, 2011

Epies Besday Beby

..All About Me..
tengok2..
kalah tuan nya blog..
dia siap p buat baju lagi..
dah la buat sorang2..
bukan nak tempah dua..
tak aci betul..
nak juga satu..
tapi..
kenapa tak merah erk??
pelik..
hairan..
runsing..
semua ada dah nih..
selalu merah ja..
hik,hik..hik,hik..hik,hik..

tengok..
yang ni pon tak nak kaler merah malam nih..
tak tau napa..
puas aku cari kaler merah..
tak jumpa juga..
ish2..
malam ni..
kaler merah dengki kot dengan awek aku..
hak,hak..hak,hak..

eeeeeehhhhh..
nak nyanyi lagu dulu..
tapi..
minta maaf..
bunyi macam suara katak sikit..
he,he..he,he..

la,la..la,la..
epies besday to you..
epies besday to you..
epeis besday to suhada..
epies besday to you..
la,la..la,la..

camna??
boleh lepas tak audition AF stage 2??
tak pon..
mentor ja k??
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

heppy nya rasa..
even bukan besday aku..
tapi nak gak share heppy besday dia..
hak,hak..hak,hak..
first time nih..
dia masuk umur baru dengan aku..
tak sampai setahun lagi aku dengan dia..
besday dia ja yang sampai dulu..
besday aku??
lambat lagi..
aku tak seTUA dia..
hak,hak..hak,hak...hak,hak..
tapi..
nasib makcik lawa..
tu yang sayang lebih tu..
he,he..he,he..he,he..

cuma..
bila pikir2 balik..
termenung gak aku nih..
mengelamun..
tertenung..
aku tak boleh nak sambut besday dengan dia..
memang bila tanya..
dia kata tak pa..
tapi..
mesti dia pon harap..
aku boleh sambut dengan dia..
tak pon..
just buat something untuk dia..
huk,huk..huk,huk..

sory tau..
next besday cyg..
kita sambut sekali nah..
jumpa kat sana..
he,he..he,he..

eeeehhhh..
seronok lak nyanyi lagu nih besday nih..
nak nyanyi lagi la..
epies besday to you..
epies besday to you..
la,la..la,la..
he,he..he,he..

apa2 pon..
selamat hari jadi cyg..
dah bertambah dah setahun lagi..
sekarang..
baru dah nampak beza kita dua..
kalau tak..
sama ja kita sebelum2 nih..
he,he..he,he..

..epies besday to you..
..NUR SUHADA..

Pertandingan Futsal Part 6

sempena hujung minggu kali nih..
budak2 fac aku anjurkan game futsal..
just untuk budak2 part 6 ja..
ikut kata ketua project..
just part aku ja yang buat activiti2 camnih..
part lain..
haram..
tapi tak tau la..
kalau dia kencing kami semua..
kencing??
i mean tipu!!
macam apa zizan kata..
"i don't pee you!!"..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..
bongok betul ayat dia..
sampai sekarang..
tak lepas2 dari mulut aku dok sebut..
dah macam dok zikir lak..
hik,hik..hik,hik..

sebenarnya..
aku pon tak sure..
part aku ada berapa kelas sekarang nih..
tapi tadi..
8 team ja yang daftar..
ikut info setiap kelas kena hantar satu wakil..
yang tak boleh blah..
nama team mesti start dengan huruf kelas..
seyes..
i don't pee you..
aku kelas L..
nama team aku Lebanon..
nampak..
L kan??
hak,hak..hak,hak..
tak boleh blah betul nama..

apa2 pon..
team aku tak da..
sehandal team lain..
sehebat team lain..
seterer team lain..
se..se..se..

tapi..
at least team aku dapat n0 5..
menang 2 kali..
seri 3 kali..
kalah 2 kali..
nampak..
lambang kekayaan kat seri ja..
hak,hak..hak,hak..

team aku..
Lebanon FC..
siap ada pom2 girl lagi..
hak,hak..hak,hak..

tengok2..
orang menang medal semua..
aku menang kepok potato chips ja..
sengal tul hadiah..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

pinjam anak orang..
aku dah tak boleh berkepit dengan awek lain dah..
hak,hak..hak,hak..

apa2 pon..
majulah sukan untuk badan aku..
aku nak sihat cergas dan kuat..
hak,hak..hak,hak..


Thursday, March 24, 2011

Crazy Convoy Crew

Crazy Convoy Crew
ada style tak logo crew motor aku??
berani la cakap tak style..
aku kerat2 buang dalam sungai!!
kerat apa??
tu yang kita tak tau..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

sejak dah berkubur club motor lama aku..
selamat tinggal..

..SP Putra Team..

yang ni pon..
aku nak kerat2 gak kalau ada yang kata tak style..
hak,hak..hak,hak..

apa2 pon..
teringin lak nak bercerita sal club baru aku nih..
Crazy Convoy Crew..
short form dia simple ja..

..3C..

sangat simple kan??
aku terima ja nama dia..
tak kan aku nak demand2 lak kan??
aku pon joint venture ja dalam group nih..
tu pon hasil ajakan member2..
kalau tak..
pakat tersisih la aku..
pakat terbuang la aku..
pakat..pakat..pakat..

selepas mendengar..
segala hulubalang bercerita..
segala pak dukun bercerita..
segala kaki langsi bercerita..

tertubuhnya crew nih..
bila ahli2 crew lain berkonvoy k PD..
aku time tu..
tak muncul g pon..
watak buat air pon tak dapat..
hak,hak..hak,hak..

yang aku tau..
selepas dah tertubuh semua nya..
baru aku joint venture dengan club nih..
sekarang..
kalau tak silap la..
dah 30 ahli crew berdaftar..
kalau ada yang kena reject tu..
aku tak ambil port sangat..
aku ialah insan biasa..
he,he..he,he..

tapi..
nak buat pengakuan berani mati nih..
sebenarnya aku ada masalah..
susah nak ingat orang..
susah nak kenal orang..
susah nak cam orang..
lain la..
bila orang tu..
dah betul2 rapat dengan aku..

..so..
dalam ahli crew nih sendiri pon..
aku tak ingat habis lagi..
kalau ingat pon..
minggu depan kena tanya balik..
nasib la..
dalam zaman kita nih..
budak2 kita pakat berbahasa "aku" "hang" ja..
nak jadi KL sikit..
"aku" "ko" ja..
hakhak...hak,hak..

seyes cakap..
kalau ada yang cabar aku sebut nama sorang2..
konfem2..
aku berlakon jadi bisu ja time tu..
tak pon..
aku start motor..
blah camtu ja tanpa berkata2..
hak,hak..hak,hak..

yang tak boleh blah..
siap ada kedai sponsor lagi club nih..
club aku dulu..
bernaung sendiri ja..
mana ada nak manage2 camni..
tu yang tak sampai umur lagi..
dah berkubur..
hak,hak..hak,hak..

..siap..
cat cover set pon kedai sponsor..
mana nak cari??
untungnya motor aku..
dah berbaju baru..
dah berwajah baru..
dah berimej baru..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..
nanti aku story lak sal motor aku..
he,he..he,he..

..so..
motor aku..
dah ada nama Crazy Convoy Crew..
dah ada nama Storm..
tapi..
nama SP Putra Team..
tetap ada!!

apa2 pon..
seyes aku minat nama CONVOY nih..
aku kalau boleh..
tiap masa nak joint convoy2 nih..
best kot..
jalan ramai2..
buat jalan macam bapak sendiri..
gila sana sini..
konfem meriah..
layan kot..

memang heppy tahap gaban la..
bila time dok lepak dengan crew2 nih..
tambah2 time TTS..
seyes enjoy..
mana2 crew yang tak turun lagi..
cuba2 la joint..
konfem sekali rasa nak lagi..
hak,hak..hak,hak..

setakat nih..
setiap kali ada TTS..
aku still muncul lagi r..
lepak2..makan2..
round2 tayang motor..
round2 tayang club..
baru orang nak kenal!!

so..
kalau sapa2 tersempak dengan crew club nih..
angkat2 la tangan..
kata satu malaysia satu suara..
bila lagi nak beramah mesra kan??
hak,hak..hak,hak..

kepada..
Crazy Convoy Crew..
Ikut The Law, That Not Giler..
Lu Langsi, Lu Mati..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

Monday, March 21, 2011

Aku Dah Kempunan

kalah orang mengandung tahap kempunan aku..
terasa lama lak tak update blog aku nih..
dalam hati..
dok kata nak ja buat..
tapi segala benda alah lain tak nak membantu..
kepala otak yang malas nak berfikir..
jari jemari yang malas menekan keyboard2 yang berhuruf..
mata yang sentiasa tertutup dengan silauan cahaya..
alasan..alasan..alasan..
bla..bla..bla..bla..bla..bla..bla..
memang aku kempunan nak update blog nih..

tapi..
tahap kerajinan tak setinggi langit lagi..

mungkin..
sehari dua lagi..
sebulan dua lagi..

Insyaallah..


Sunday, March 6, 2011

Erti Persahabatan = Idiots

..persahabatan..
sangat penting dalam hidup kita sekarang..
tak complete hidup seseorang bila..
tak ada kawan2 dalam hidup..
seyes sunyi..

..idiots..
tak ada seorang pon yang di lahirkan idiot..
tapi senang2 ja..
selamber ja tanpa segan silu..
kita cakap..
kita panggil..
orang yang kita kenal..
"dia bodoh".."hang bodoh".."ko bodoh"..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

..bukan..
maksud aku nak samakan kawan dengan "idiot"..
saja aku letak "="..
sebab aku baru ja layan cita 3 Idiots..

siapa sangka..
dekat 3 jam aku ngadap lappy..
just nak layan cita hindustan ja..
sangat semangat aku layan..
hak,hak..hak,hak..

tapi..
aku sendiri tak sangka..
aku boleh layan feel tengok cita nih..
aku ingatkan..
idiots just cita pasal benda2 bodoh ja..
something yang kelakar tak ingat..
yang boleh buat aku gelak terbahak2..
kurang2 pon sampai terbelit urat perut k..
he,he..he,he..he,he..

last2..
ada value juga cita dia..
tersentap gak aku tengok cita nih..
dalam tak sedar..
aku boleh terbayang..
pernah k aku ada kawan macam nih..

dalam beratus kawan2..
sejak zaman tadika sampai sekarang..
yang pernah aku jumpa..
yang pernah aku kenal..
yang pernah aku bergelak tawa sama2..
yang pernah kena pukul sama2..
yang pernah makan minum bersama..
yang pernah study sama2..
macam2 lagi yang kita buat sama2..

tapi..
ada k kawan2 aku??
yang sanggup menangis dengan aku..
kongsi rasa sedih aku..
melegakan kesedihan aku..
selesaikan masalah aku..
at least "cuba"..

aku yakin..
tak semua kawan kita sanggup buat semua tu??

mungkin..
mereka sentiasa di sebelah kita..
bila kita masih mampu tersenyum..
bila kita masih mampu ketawa..

tapi..
di mana mereka..
bila tiada lagi senyum di wajah kita..
bila tiada lagi hilai tawa kita..

bernilai hidup aku petang tadi..
dapat gak belajar something untuk hidup..

mungkin..
aku sendiri kena nilai diri aku..
"cermin diri sendiri dulu"
sebelum aku sendiri menilai orang lain..
aku sendiri kena tahu..
kawan jenis macam mana aku nih..
untuk kawan2 aku..
sebelum aku mengharap sesuatu pada kawan2 aku..

mungkin..
aku masih bertuah..
masih ada family..masih ada dia..
yang sentiasa sokong aku..
yang sentiasa ada untuk aku mengadu nasib..
yang tak pernah tinggal aku..
bila aku susah..
bila aku memerlukan seseorang..
bila aku sedih..

tapi..
walaupun family dah cukup lengkap untuk aku..
kawan tetap penting dalam hidup aku..
dia tetap penting dalam hidup aku..

btw..
aku suka sangat lagu nih..
bukan nak ucap selamat tinggal kat kawan2..
tapi..
ada value dia sendiri..
gud lagu nih..

video

cuma..
satu ja aku nak pesan..

hak,hak..hak,hak..hak,hak..



Saturday, March 5, 2011

Aku Sunyi Bila Aku Dah Kaya

ramai orang cakap..
senang ja nak rasa heppy dalam hidup..
kena "lebat" duit dan harta..
konfem bahagia..
konfem heppy..

tapi..
aku sikit pon tak caya..
karut ja semua tu..
kurafat!!
kufur nikmat!!
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

setelah..
aku berjaya mengumpul..
assets aku sendiri..

..bermula..

dengan
basikal kuning aku..
yang dah tersadai tepi pagar..
budak2 sekolah aku konfem ingat ja..
(bapak aku belikan)

..motor kriss kuning..

motor bapak aku nih..
selamber ja aku dok make up..
dah buat macam harta sendiri lak..
tak boleh consider assets lagi..
hak,hak..hak,hak..

tapi..
nanti dah nak berwajah baru..
tunggu la dua tiga hari lagi..
aku sendiri pun tak sabar..
nak tengok motor aku..
dengan design baru..

..mini clubman kuning..

atas nama aku sendiri..
assets paling bernilai aku ada sekarang..
he,he..he,he..he,he..

motor aku ada..
basikal aku ada..
mini pon aku ada..
peribahasa..tatasusila..tatabahasa..
adab bergaya..sopan santun..
memang melimpah luah dah..
tak cukup kaya lagi k??
tak pa..tak pa..

aku up lagi!!
kali ni tak kaya lagi tak tau r..

..sebuah rumah dua tingkat..
eeeeehhhhhh..
kuning gak k????

aku jadi tuan rumah hari nih..
sorang2 ja jaga rumah hari nih..
terasa rumah nih macam aku yang punya!!
plan awal nak p jalan2 melawat PD..
dengan budak2 rumah + budak2 kelas..
dah semangat tahap gaban dah..
tapi..
di sebabkan ada perkara2 tertentu..
yang aku sendiri tak jangka..
tak boleh la aku ikut rombongan cik kiah nih!!

yang bestnya..
rumah nih dah jadi macam harta aku dah..
nak dok kat mana pon tak pa..
berlari2..berjoging..nyepak bola..
mandi manda..bernyanyi..
berdikari dan bertermenung nasib..
tak ada sapa nak kacau..
hak,hak..hak,hak..

cuma..
bila dah terasa berharta sikit..
terasa lak sunyi rumah nih..
habis volume dah lappy aku buka..
habis perit dah kerongkong aku bernyanyi..
masih tak boleh nak lawan suara budak2 rumah aku..

wwwwwoooiiittt..
aku sunyi la..
cepat2 la balik!!
aku sentap pala sorang2 baru tau kot!!
hak,hak..hak,hak..
maafkan aku kawan2..
bukan aku pilih tak nak p..
tapi..
keadaan yang tak mengizinkan..
he,he..he,he..

so..
jangan kata kita boleh heppy..
bila kita ada harta!!

Tuesday, March 1, 2011

Akhirnya Mampukah Aku Bertenang

terasa lama lak..
aku tak belek blog aku nih..
aku ingat dah tak da orang yang dok jenguk blog aku..
tapi bila tengok kat shoutmix box..
..wwwwoooowwww..
.. ter impress..
banyak lak r mat2 salleh dok shout!!
celah mana la dorang nih jumpa blog aku..
hak,hak..hak,hak..

..so..
pada mat2 salleh..
(dengan harapan minah salleh pon jenguk lagi)..
sawadikap..puplaikap..wondercap..
eeeeehhhhhh..
lagi la dorang tak faham..
welcome..thanks..come agains..bye2..
..tengok2..
cara aku bercommunicate..
ada style tak??
hak,hak..hak,hak..

..eeeeehhh..
aku tersalah mood nih..
tajuk dah sayu dah..
boleh lak p hentam gelak..
huk,huk..huk,huk..

..ish2..
..cukup2..
aku dah tak mampu..
..nak ja aku meraung..
..nak ja aku meronta..
..nak ja aku menjerit..
..nak ja aku..nak ja aku..nak ja aku..
(dah tak tau ayat apa nak guna)
..jiwa tengah kacau sangat nih..
dah terasa macam..
..aku bukan aku..
..ni bukan aku..
mana senyum aku??
mana keriangan aku??
mana hilai tawa aku??
mana kegembiraan aku??
aku sendiri pon tak pasti..
mudah sangat semua nih hilang..
mungkin dalam sedar..
aku tak menjaga dengan sepenuh hati..
sekelip mata..
benda yang di depan mata pon boleh hilang..
yang di genggam pon boleh terlepas..
no wonder lah..
semua benda boleh hilang..

aku sedar..
setiap perkara yang di beri..
kadang2 hanyalah sebuah pinjaman maya..
tiada satu contract pon yang aku sign..
untuk make sure aku sentiasa..
senyum..gembira..ketawa..
mungkin bila kawan2 pon dah tanya..
eeeehhhh..
awat nampak moody ja nih??
satu lagi lakonan aku kena beri..
bukan apa..
ada certain perkara yang kita boleh kongsi..
ada certain perkara yang kita terpaksa berdiam diri..
hhhhmmmm....hhhmmmmm....

mungkin kita tak sedar..
dalam diam2..
kita boleh mengalir air mata..
bila terasa berat sangat nak menanggung sesuatu masalah..
air mata tetap boleh mengalir..
bagi yang tak faham..
mungkin hilai tawa menjadi permainan..
..tapi..
bagi yang faham..
kesedihan menjadi satu perasaan..
hmmm...hmmm...

..mungkin..
aku boleh melonjak kegembiraan..
aku dah habis jawab mid term test aku..
..tapi..
..akhirnya..
..mampukah aku bertenang..
..mampukah aku bergembira..
..mampukah aku berkongsi dengan mak pak aku..
yang tak putus2 doa kejayaan aku..
..ataupon..
sekali lagi tangisan menghiasi perbualan aku dengan mereka..
hhhhmmmm...hhhhmmmm..hhhmmmmm..

..tapi..
..untuk..
mom..dad..
along..mie..anna..dia..
thank sangat2..
sebab selalu ada untuk aku..
seyes aku sayang sangat dengan dorang nih..
mungkin lagi teruk keadaan aku sekarang..
kalau dorang nih tak ada dengan aku..
mungkin aku sendiri kena ubah diri aku..
sharing is caring..
tapi..
aku lebih suka tak tunjuk aku ada masalah..
lebih suka heppy2..
daripada melayan sangat kat masalah2 nih..
wish me luck ok..
panjang lagi hidup aku nih..

..INSYAALLAH..

cuma satu ja harapan aku..
kembalikan normal life aku..
aku rasa..
aku lebih murung dari dulu..
aku lebih sayu dari dulu..
aku lebih sentitif dari dulu..
aku malas nak pikir masalah2..
yang buat aku serabut nih..
aku sendiri rindukan senyuman aku..
aku sendiri rindukan hilai tawa aku..
mungkin belum termampu untuk aku..
kembali senyum..kembali bergembira..kembali bergelak tawa..
seperti dulu kala..
he,he..he,he..he,he..he,he..
(cuba untuk gelak sinis)

Giving Up Does Not
Always Mean U Are Weak..
Sometimes It Just Means
Your Strong Enough
To Let Go..