Be My Followers

..

Saturday, December 4, 2010

Jom Cuci Kolam

Nama ja jom..tapi bukan aku pon yang cuci kolam nih..aktiviti hujung minggu mak aku hari nih..cuci kolam ikan kat rumah..hak,hak..mula2..aku yang tegur mak aku semalam..air kolam dah macam kotor sangat ja..dengan lumut pon dah banyak..hijau2 ja nampak ikan..esok pagi kta cuci kolam nak tak??bersemangat aku tanya..muka yang penuh dengan kerajinan aku ajak mak aku..tapi..last2..pagi tadi..mak aku ja yang cuci kolam tuh..maybe juga r..pak aku pon joint serta activity mencuci kolam nih..hik,hik..puas mak aku kejut aku bangun tido..tak jaga2 pon..maklum la..tengah dok dalam mood holiday lagi..bangun awal2 pagi pon dah malas..tido lewat..bangun pon lewat r kan??baru r adil..hak,hak..

Aku yang terjaga dari tido..terus terasa suasana sunyi sepi..cuci2 muka ala kadar..sekadar mencerahkan mata yang agak kabur..jeling2 r kat luar..nampak r kolam yang dah di cuci..opppsss..tiba2 ja perasaan yang tak patut aku rasa awal2 pagi nih menyelebungi diri aku..he,he.. terasa bersalah r juga..aku yang buka idea..aku yang ajak..last2..aku tak buat apa pon..kejam betul aku nih..he,he..

Petang tadi..dalam dok tak tau nak buat apa..aku melepak r kat tepi kolam..bagi makan ikan..memang selalu aku dok lepak sini..bila terasa boring yang amat sangat..sini r tempat aku buang masa aku..tengok ikan nih dok berenang.. sejuk gak hati ..nanti..kalau ada rezeki lebih..rumah aku sendiri pon aku nak buat kolam..sebab aku suka sangat dengan ikan..comel..hak,hak....tapi tadi..kat tangan ada kamera sebiji..untuk aku snap pic kolam dengan ikan2 nih..saja nak hargai kerajinan mak aku pagi nih..he,he..tapi banyak dah ikan yang mati..tak tau kena serangan apa..bukan murah ikan Japanese Kap nih..layan sedih juga r..huk,huk..

Ushar-ushar ja ok..jangan dok pancing lak..





4 comments:

  1. aktvt yang sgt berfaedah!hik3...rajinnya kamooooooooo........ajak mak cucu kolam..hehe..
    sepetang bersama ikan...hehe..ok la tu ka..=)

    ReplyDelete
  2. rajin mengajak ja....he,he....tapi xngajak cucu pon...cuci ja....hak,hak......la,la...dengan ikan ja...hu,hu...

    ReplyDelete
  3. alamak typing error!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. mata xbuka besar lagi dah nak menaip...2 yg cam2 tu....

    ReplyDelete