Be My Followers

..

Thursday, July 12, 2012

Plez Forgive Me


huhuhuhuhuhu
emo lak ak rasa malam nih..
teringat apa yg dah ak wat..teringat jln yg ak dah salah pilih..
baru je nak dapat rehat..
jiwa lak ngah kacau..
huhuhuhuhu..

..seyes..
terasa mcm tak cukup je ak minta maaf ari tu..
kelu lidah ak malam tu nak berkata2..
otak tak menjana idea langsung nak berfikir..
terasa teruk sangat diri..
huhuhuhuhuhu

..bagi ak..
walaupon maaf ak dah minta..
kemaafan pon dah di beri..
klu la something tu terlalu berat nak di terima..
macam mana pon sayang dia pada kita..
macam mana pon hubungan kita dgn dia..
perkara tu..
mesti akan selalu terpahat..terpendam..
dalam hati dia..
huhuhuhuhuhuhuhuhu

dah dekat 2 tahun..
ak hidup dgn dia..
klu boleh biar la ni yg terakhir..
mungkin dia yg terbaik untuk ak..
tapi dgn apa yg ak dah buat..
boleh k ak jadi yg terbaik untuk dia??
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..btw..
lagi terasa bila dia tenang je terima apa yg berlaku..
mampu lagi menahan apa yg dia rasa..
mampu lagi berlakon macam tak de apa yg berlaku..
seyes terkejut dgn reaksi camtu dia bagi..
"klu ak di tempat dia,apa ak rasa,apa ak nak buat"
seyes..ak tak de jawapan untuk semua tu..
klu di beri pilihan..
ak sendiri tak nak rasa apa yg dia rasa..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..cuma..
kita sebagai manusia biasa..
memang tak kan terlepas dari buat salah..
salah buruk kita..tak kan kita sendiri yang sedar..
sehingga ada org yg tegur..sehingga ada org yg terasa..
tu lah kelemahan ak..
selalu pandang mudah pada semua benda..
minta maaf sangat syg..
huhuhuhuhuhuhu


kalau lah jln2/liku2 dalam hidup kita lurus je..
tak ada persimpangan..tak ada pilihan..
mungkin tak terjadi semua salah silap kita..
bukan dunia nih yg "kejam"..
pilihan kita sendiri yg buat ianya jadi "kejam" pada org lain..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

..plez syg..
plez forgive me..
tak akan ada yg k-2 selepas yg nih..
ambil lah masa..
tak kisah berapa lama baru leh lupa semua tu..
yg penting..
plez forgive me..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Wednesday, July 11, 2012

Makin Menggila

hhhhhhhhmmmmmmm
makin lama makin menebal lak rasa..
makin lama makin menjadi2 lak perangai..
makin lama makin menggila!!
aaaaddduuussshh..
rasa macam dah kembali dengan perangai lama ak dulu..
dulu kalau zaman sekolah..
sanggup tak makan duit belanja yg mak abah ak bagi..
simpan lak dalam beg2 sekolah lama..
tak nak simpan dalam tabung..
sebab susah nak guna balik..
mesti kena investigation dgn mak pak ak..
maklum la dua2 polis..
hehehehehehehe..

~ toys collector ~
berat juga jadi toys collector nih..
walaupon proud being toys collector..
boleh jadi sesak nafas kalau tak dapat manage..
kawal diri..kawal jiwa..kawal nafsu..
dah puas dah dalam hati kata..
yg nih last..lepas nih tak beli dah..cukup dah la..stop la kejap..
alih2..pejam2..celik2..tengok2..
ada gak yg terbeli akhibat keracunan toys nih sendiri..
mungkin sebab kewangan still tahap reasonable..
benda2 nafsu nih ak ikut je dulu..
mau nya time sesak nanti..
habis semua ak gadai..
hahahahahahahahahahahahahaha..

apa2 pon..
ayat mak ak mmg tiap kali ak ingat..
memang betul la cakap mak aku..
" kalau dah start beli, memang susah nak stop beli "
yeeeeaaaaaaaahhh..
nih lah yg ak alami sekarang..
dah macam terlalu taksub lak dengan hobi ak nih..
taksub membeli..taksub mencari..
hehehehehehehe..

~ nih la hasilnya ~
bila semangat berkobar2..
 ~ btw ~
gambar nih pon belum update lagi..
banyak lagi yg kena asing dulu time nih sebab tak cukup ruangan..
banyak lagi yg dah bertambah/baru ak beli..
hehehehehehehehehe..


nih lak sebelum jadi mcm yg kat atas tu..
dalam berapa bulan je..
dah tak tau berapa banyak dah ak spend untuk semua nih..
kepuasan tu tetap ada..
tak kisah la kalau ak sorang je memahami..
yg penting ak heppy..
mak pak pon tak larang..
selagi duit makan minum semua cukup..
just..pandai2 je la berbelanja..
hehehehehehehe..

~ btw ~
nak review gak collection baru ak..
ak baru je terjerumus dalam marvel collection..
hehehehehehehehehe..

nih nak update geng baru untuk set avengers aku..
~ wolverine + spiderman ~

sebenarnya tak terpikir pon nak beli wolverine dgn spiderman nih..
alih2 ada kawan lak racun ~ thank alip!!
suruh beli wolverine dengan spider..
ak pon sebab suka completekan set2 collections nih..
beli la juga dua mamat ohsem nih..
hehehehehehehehehehe

ingat nak beli yg tu jer..
alih2 dah termasuk dalam set x-men lak..
memang fevret movie ak..
dulu kecik2 gila dok men game dia..
kumpul kad2 yg ada watak2 x-men nih..
dah besar2 nih..
beralih arah kumpul dia nya figure lak..
lagi2 bertambah ohsem la..
hehehehehehe


watak fevret ak dlm x-men..
wolverine + cyclops..
tapi ak lebih minat gambit sebenarnya..
dah dalam proses shipping dah..
barang beli dari singapore..
sanggup ak cari jauh2 sebab dlm malaysia dah payah nak jumpa..
jumpa pon loose & tak cukup items..
hope selamat la tiba kat rumah ak nanti..
hehehehehehehehehehe


yeeeeaaaaaahhhh
team x-men yg ak dah ada skrg..
baru sikit je nih..
masih banyak lagi yg kena cari..
mesti tak ramai yg kenal kan mamat/minah nih semua..
~ Mystique, Beast, White Queen, Cyclops, Cable, X-23, Wolverine, Sabretooth ~
nih je yg ada setakat nih..
tunggu Gambit nya shipping sampai je nanti..
hehehehehehehehe

sebenarnya..
ak dah tak sabar nak balik rumah..
ada bilik baru untuk semua collection ak nih..
hehehehehehehehehe

tambah best lagi..
bila abah ak sendiri buat satu almari toys untuk ak..
tak tau la camna bentuk almari tu..
tapi memang tak sabar la nak balik display atas rak yg baru..
lagi bertambah rancak la ak membeli nanti..
sayang kalau ada ruangan kosong yg tak di isi nanti..
hahahahahahahahahahahahaha

~ btw ~
ak memang dah gila dgn hobi ak nih..
hehehehehehehehehehe


Thursday, July 5, 2012

To Fiddle or Not To Fiddle

salam di beri..
pembuka bicara di malam hari..
~ pagi,petang,siang,malam ~
ikut la baca time bila..
karang kata aku biol lak time pon tak tau..
hahahahahahahahahahaha..

tiba2 datang idea pagi2 buta nih..
bukan nak bercerita sangat..
sekadar nak berkongsi..
assignment kelas yg amat bermakna untuk sem nih..
walaupon org cakap benda yg dah lepas jgn di kenang..
tapi kalau sesuatu benda tu..
bermakna..berharga..bernilai..beerr..eeerrr..
tak salah di jadi kan kenangan..

sebenarnya..
tengah sibuk dgn final exam..
insyaAllah..
akan berakhir sudah episod hidup sebagai mahasiswa..
akan berakhir sudah episod kehidupan di UITM..
pernah terbaca satu bait2 perkataan..
" tempat jatuh lagikan di kenang, inikan pula tempat kita menimba ilmu "
sekadar ingatan..sekadar pesanan..sekadar pedoman..
tinggi mana pon kita nanti..besar mana pon kita nanti..siapa pon kita nanti..
jangan lupa pada asal usul kita..
tak kan tumbuh nya "pucuk" tanpa kuatnya cengkaman "akar"
hehehehehehehehehehehehehe

oooppsss..
~ back to story ~
sorry lambat review role play yg k-3..
" To Fiddle or Not To Fiddle "


memang agak berat role play kali nih..
kalau dulu satu kelas kena pecah kpd beberapa group..
sekarang satu kelas jadi satu group..
tapi alhamdulillah..
walaupon ramai ahli dlm kelas/group..
kerja mudah je berjalan..
dari awal2 dah bahagi tugas..
sama2 berbincang..
masing2 letak effort yg sama tinggi..
semua kerja jadi lancar..
apa yg penting??
leader!!
credit to Ila ~ team leader..
dari latihan sampai la k hari presentation..
semua benda jalan lancar..
walaupon agak berat denda berlandaskan mata wang..
hahahahahahahahahaha

bagi ak..
role play kali nih memang agak berat..
sebab ak lah pelakon, penari & script writer..
dgn script yg perlu di hafal..
selama nih banyak spontan je..
tambah lak..
menghafal steps2 tarian..
sampai bercuti pon menari la di rumah..
practice nya pasal..
mak kat rumah tengok senyum2 ja..
tak sabar lak rasa nak menunjuk video dekat mak..
~ btw ~
credit gak untuk Syafiqah..
suka beginning video yg di edit tu..
tak sia2 minta tolong dia yg kutip semua2 video..
terima kasih la..
hehehehehehehehehehe..

sebenarnya..
banyak cerita untuk group project kali nih..
biar la hasilnya ja yg bercerita..
hehehehehehehehe..

yg paling penting..
Lec Maf 680 nih sendiri..


~ PM Dr. Noraini Mohamad ~
 mungkin awal2 nampak berat role2 play nih..
tapi akhirnya..
memang sangat2 best..
trimas Pn.
dengan carry mark yg superb!!
hehehehehehehehe..

akhirnya..
" To Fiddle or Not To Fiddle "
sorry terpaksa upload part by part..
hope tak kisah..
hehehehehehehehehehehehe..

Part 1 ~ Edited
video

Part 2  ~ Dance Battle
nih la step2 yg terpaksa di hafal..
nampak mudah!!
tapi makan hari gak nak hafal nih..
hehehehehehehehe..
video

Part 3 ~ Shrek
video

Part 3(2) ~ Epic Fail Shrek
mata tumpu kat shrek je
hahahahahahahaha
video

Part 4 ~ Tinderella + Prince
mimpi ngeri ak dengan watak nih..
script sampai sekarang ak boleh ingat..
asyik kena bahan ja..
"sesungguhnya beta amat mencintainya"
hahahahahahahahahahahahaha
video

Part 5 ~ Dora The Explorer
video

Part 5(2) ~ Diego
video

Part 6 ~ Doraemon
video

Part 6(2) ~ Epic Fail Doraemon..
pintu suka hati pasar pasar malam mari..
hahahahahahahahahahahaha..
video

Part 7 ~ Wonderpets
video

Part 8 ~ End of The Journey

video

siap pon..
dua hari dua malam..
cut upload video..
kan senang klu boleh upload semua ja..
huhuhuhuhuhuhu..

btw..
minta maaf pada semua..
mana2 part yg terpaksa ak potong..
mana2 part yg ak tak upload..
susah sebenarnya nak sumbat video besar2 dlm blog..
nih pon dah kurang banyak kualiti dia..
tapi boleh la lagi melayan..
hehehehehehehe..

last but not least..
~ Just For Fun ~
video

lalalalalalalalalalalalalalalalala..
tamat sudah..
banyak lagi part sebenarnya..
tapi cukup la sekadar macam nih..
klu nak tengok full roger ak..
kita p pasang kat wayang mana2..
satu tiket singgit!!
hahahahahahahahahaha..

apa2 pon..
selesai sudah semua urusan..
just 3 paper final je lagi..
tamat lah hidup ak bergelar mahasiswa..
pada kawan2..
insyaAllah..
kalau ada umur yg panjang..mungkin kita berjumpa lagi..
kalau ada salah dan silap..
jangan di simpan di dalam hati..
 mungkin ini cerita terakhir untuk kita..
tapi tak bermaksud..
tiada permulaan untuk cerita yg baru..
hehehehehehehehehehehe

~ thank all ~