Be My Followers

..

Friday, December 17, 2010

Dunia Bola Sepak Aku

sebagai seorang laki yang normal..memang tak hairan la kalau aku pon minat tengok bola..bukan setakat minat lagi dah..dah gila dah dengan bola..aku rasa..kalau tv kat rumah aku tu ada tangan..ada kaki..dah lama dah aku kena penyepak & penampar sulung dari dia..suka sangat dok menjerit2 depan tv bila tengok bola..boleh naik pekak tv..hak,hak..tu yang bila lepas tengok bola ja..suara mesti jadi tak ketahuan..lari habis anak2 tekak..hak,hak..lagi nak best..layan bola kat kedai mamak..puas2 jerit..angkat ja tangan..panggil mamak sorang..suruh buat air..bahagia betul hidup..tapi time nak bayar..slow ja..hak,hak..tapi tak apa..keluar lepak kat kedai mamak pon..kadang2 dapat duit belanja daripada abah aku..aku kan bawah umur lagi..still dalam tanggungan lagi nih..he,he..

baru2 nih..sapa2 yang ikut perkembangan bola sepak kita..wajib tau nya..perlawanan pertama separuh akhir untuk Piala AFF..Malaysia lawan Vietnam..dua hari sebelum bola nak start lagi aku dah mencanak depan tv..tunggu siaran langsung kat RTM1..gila..Malaysia lepas separuh akhir kot..even..main time kumpulan hari tu agak tunggang langgang sikit..tapi..still lepas masuk separuh akhir..boleh bangga gak r..apa??sapa tak bangga??keluar Malaysia cepat..hak,hak..tapi..yang jadi tak best nya..puas aku tunggu depan tv..last2..bila dah tunjuk siaran langsung..dah 30minit dah main..rasa macam nak sepak2 ja tv tuh..nasib baik pikir rasional lagi..kalau tak..aku lak makan sepak lepas tuh..hak,hak..maklum la..astro tak pasang kat rumah..abah aku cakap tak ada sapa pon nak tengok..anak2 ngaji jauh2..time cuti camni ja nak balik rumah pon..nasib la..layan ja RTM tu..he,he..

Piala AFF SUZUKI 2010
Separuh Akhir Pertama Malaysia Vs Vietnam

game kali ni..Malaysia jadi tuan rumah..main dekat stadium Bukit Jalil..
memang nampak beza sangat dengan game2 peringkat kumpulan sebelum2 nih..
Malaysia menang 2 0 dengan Vietnam..
congrat kepada player Malaysia..

penjaring utama untuk pasukan Malaysia..
mamat ni la yang jaring kan gol 2 biji untuk Malysia..
Safee Sali..

Khairul Fahmi Che Mat
aku sokong coach Malaysia K.Rajagopal..
bila guna keeper ni..berani kot keeper Kelantan nih..
(aku respect gila sebab aku sendiri takut nak jadi keeper bila main futsal)
hak,hak..hak,hak..hak,hak..hak,hak..

kalau tak silap aku..esok malam game ke 2..kali nih..main kat Vietnam lak..hope..2 gol yang Malaysia bawa tu..cukup la nak buat Malaysia melangkah ke final..aku harap dapat lawan Indonesia balik..5 1 kot Malaysia kalah dalam first game hari tu..mana boleh tahan..episod balas dendam la dalam final nanti..tu pon kalau lepas ke final la..he,he..

....Boleh....Malaysia....Boleh....




8 comments:

  1. jom2...esok kita g lepak vietnam jom...he,he..

    ReplyDelete
  2. Malaysia boleh !!
    gerenti menang rh !! hehe.

    p/s: fahmi mmg terbaekk rh !!

    ReplyDelete
  3. tapi mlm nih..main kurang la...huk,huk...=(

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas informasi tentang bola sepak ini =)

    ReplyDelete
  5. Jersi bola boleh d dapati d blog ni..jom usha2 blog ku..^^..
    http://jerseyssoccershop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. ok2..sapa2 nak beli baju..p la ok..he,he..

    ReplyDelete