Be My Followers

..

Friday, April 15, 2011

Jom Shopping

rasanya..
agak lama dah aku tak shopping untuk diri sendiri..
bukan apa..
rasa macam tak ada pa sangat nak beli..
tapi..
sebab kan..
aku dah konfem dapat..
aku dah konfem di terima..
nak buat pratikal training 6 bulan akan datang..
terpaksa gak la p shopping..
cari apa2 yang patut..
beli apa2 yang patut..
he,he..he,he..

ni la masalah aku..
selama nih..
apa saja aku nak pakai..
mesti nak simple2 ja..
bila dah kena masuk dalam office..
terdetik gak hati nih..
tergerak gak hati nih..
terusik gak hati nih..
tak kan nak pakai jeans!!
tak kan nak pakai t-shirt!!
tak kan nak pakai kasut camtu ja!!
tak boleh..tak boleh..
awal2 step nak masuk tempat orang..
mesti kena impress orang dulu..
biar la buat kerja tak pandai..
bergaya tetap kena ada..
hak,hak..hak,hak..

semalam..
sempena habis ja kelas untuk sem nih..
dah masuk study week dah nih..
dengan rancangan yang dah di buat 3 hari lepas..
bergerak la aku dengan member2 aku..
menuju k Sunway Pyramid..
mula2 dah mencari kat uptown shah alam..
tapi tak da hasil lak..
tak da baju yang berkenan..
terpaksa la..
melangkah lebih jauh dengan member2 aku..
hak,hak..hak,hak..

berapa buah kedai aku melangkah masuk..
harga pon boleh tahan la semalam..
ada yang buat sale lagi..
50% lak tu..
kalau la duit beribu2..
mau penuh gak tangan aku pegang beg semalam..
he,he..he,he..he,he..

yang tak boleh blah tu..
kedai2 yang selama nih aku tak pernah masuk..
sebab tak berapa yakin nak masuk..
memang terlampau formal gila kedai dia..
siap berspeaking lagi..
aku melayu..dia melayu..
hello juga dia bagi..
aku senyum2 ja..
ingat dalam hati nak ja speaking mandarin dengan dia..
biar sentap sikit kena..
hak,hak..hak,hak..

dengan berbekal kan sedikit dana..
daripada my lurvely mom..
laju ja aku melangkah masuk dalam kedai..
IZO..ROMP..
hasil dari idea member2 aku..
mula la selongkar habis satu kedai..
macam2 baju kami try..
buat macam kedai sendiri ja..
apa da hal..
hak,hak..hak,hak..

tengok..
tengok..tengok..
antara baju aku sempat bergaya..
sebenarnya nak try vest 2 ja..
tapi sebab dah nak try pakai dengan kemeja..
aku try macam nak beli ja kemeja tu..
hak,hak..hak,hak...

yang tak boleh blah nya..
p dengan pakai rantai habis semua..
last2 sampai2 kedai..
try baju formal2 cam2..
orang ushar ja..
muka cam pecah rumah..
nak beli baju macam nak p gegar office ja..
hak,hak..hak,hak..

nih dengan kemeja aku angkat kat IZO..
vest tu aku angkat kat ROMP ja..
yakin tak yakin ja aku nak dress up camnih..
ikut kepala nak style ja..
harap2 tak nampak pelik la aku pakai camnih..
karang satu office lak tibai gelak..
mau aku resign ja..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

tapi still ada problem lagi..
seluar slack..
aku tak beli lagi..
dana dah tak berapa ada nih..
dengan seluar jeans..
memang nampak pelik la..
ingat nak cari tie lagi..
waaaaahhhhh..
banyak lagi nih..
mana nak capai duit erk??
hak,hak..hak,hak..

apa2 pon..
satu ja ku nak bagitau..
gambar yang senget..
almari baju member aku tu..
tak senget pon..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

4 comments:

  1. hahahahahahah..ayt laz x bleh blah...almari sapa tu????CEITTTTTT

    ReplyDelete
  2. almari mang sengggeeet cam orang nyee...haha

    ReplyDelete
  3. aliff:
    aku report kat mang..hak,hak..

    ReplyDelete