Be My Followers

..

Sunday, March 6, 2011

Erti Persahabatan = Idiots

..persahabatan..
sangat penting dalam hidup kita sekarang..
tak complete hidup seseorang bila..
tak ada kawan2 dalam hidup..
seyes sunyi..

..idiots..
tak ada seorang pon yang di lahirkan idiot..
tapi senang2 ja..
selamber ja tanpa segan silu..
kita cakap..
kita panggil..
orang yang kita kenal..
"dia bodoh".."hang bodoh".."ko bodoh"..
hak,hak..hak,hak..hak,hak..

..bukan..
maksud aku nak samakan kawan dengan "idiot"..
saja aku letak "="..
sebab aku baru ja layan cita 3 Idiots..

siapa sangka..
dekat 3 jam aku ngadap lappy..
just nak layan cita hindustan ja..
sangat semangat aku layan..
hak,hak..hak,hak..

tapi..
aku sendiri tak sangka..
aku boleh layan feel tengok cita nih..
aku ingatkan..
idiots just cita pasal benda2 bodoh ja..
something yang kelakar tak ingat..
yang boleh buat aku gelak terbahak2..
kurang2 pon sampai terbelit urat perut k..
he,he..he,he..he,he..

last2..
ada value juga cita dia..
tersentap gak aku tengok cita nih..
dalam tak sedar..
aku boleh terbayang..
pernah k aku ada kawan macam nih..

dalam beratus kawan2..
sejak zaman tadika sampai sekarang..
yang pernah aku jumpa..
yang pernah aku kenal..
yang pernah aku bergelak tawa sama2..
yang pernah kena pukul sama2..
yang pernah makan minum bersama..
yang pernah study sama2..
macam2 lagi yang kita buat sama2..

tapi..
ada k kawan2 aku??
yang sanggup menangis dengan aku..
kongsi rasa sedih aku..
melegakan kesedihan aku..
selesaikan masalah aku..
at least "cuba"..

aku yakin..
tak semua kawan kita sanggup buat semua tu??

mungkin..
mereka sentiasa di sebelah kita..
bila kita masih mampu tersenyum..
bila kita masih mampu ketawa..

tapi..
di mana mereka..
bila tiada lagi senyum di wajah kita..
bila tiada lagi hilai tawa kita..

bernilai hidup aku petang tadi..
dapat gak belajar something untuk hidup..

mungkin..
aku sendiri kena nilai diri aku..
"cermin diri sendiri dulu"
sebelum aku sendiri menilai orang lain..
aku sendiri kena tahu..
kawan jenis macam mana aku nih..
untuk kawan2 aku..
sebelum aku mengharap sesuatu pada kawan2 aku..

mungkin..
aku masih bertuah..
masih ada family..masih ada dia..
yang sentiasa sokong aku..
yang sentiasa ada untuk aku mengadu nasib..
yang tak pernah tinggal aku..
bila aku susah..
bila aku memerlukan seseorang..
bila aku sedih..

tapi..
walaupun family dah cukup lengkap untuk aku..
kawan tetap penting dalam hidup aku..
dia tetap penting dalam hidup aku..

btw..
aku suka sangat lagu nih..
bukan nak ucap selamat tinggal kat kawan2..
tapi..
ada value dia sendiri..
gud lagu nih..

video

cuma..
satu ja aku nak pesan..

hak,hak..hak,hak..hak,hak..



6 comments:

  1. friends are important :)
    syok kalo ad kwn mcm 2 :)

    dh tgk jgk cite 3idiots..syokk hbs :)
    2 thumbsup :P

    ReplyDelete
  2. kak limah:
    betul2..sngt best klu ada kwn cam2..

    ReplyDelete
  3. Dot...aku amat terharu dgn entry neh...rase cam 3idiots tu bdk2 bilik kiter jer? xgitu? haha

    ReplyDelete
  4. yup...tringat gak..next time kita sebilik lagi nah..

    ReplyDelete