Be My Followers

..

Tuesday, October 26, 2010

Night Mare

Mimpi....mimpi....mimpi....


seyes lama aku tak bermimipi..tambah-tambah benda camni lak tu..rasa macam betul pon ada..bapak seram aku rasa..nak cita pon dah seram gak rasa..iiisshhhh..nyamuk..jangan dok kacau la..nak bercerita pon payah camni..potong semangat betul nyamuk nih..kurang ajar betul..tak da kesedaran sivik k??hak,hak..

back to story..dua malam lepas..malam sebelum nak first paper aku final exam..maybe sebab letih sangat kot dok study..aku tertido sambil pegang note kat sebelah..budget study teruk r sangat..study last minute ja lebih..tu sampai nak tido pon pegang note lagi..btw..aku ngah final sekarang nih..wish me luck ok..hak,hak..melalut lagi..tengah ambil mood sebenarnya..sambil mata dok melilau dalam gelap nih..jadi "cuak" lak rasa..takut melampau dah ni..hak,hak..malam tu..sambil dok study..aku baring-baring layan lagu aizat baru..sungai lui..last-last..aku yang terhanyut dengan lagu tu..rasa cam tak lama ja aku tido..

tiba-tiba..aku dah terasa something tak best..time tu memang dok rasa macam betul ja jadi..standard mimpi r kan..selagi kita tak terjaga..selagi tu kita dok rasa macam alam nyata ja..aku memang terkejut r..terkejut dalam lena..korang bayang ja la camna..adooiisss..seram lak rasa nih..nak ja kejut member aku bangun..hak,hak..btw..seyes..aku mimpi benda alah tu..time tu..aku rasa cam terjaga betul-betul dari lena..buka ja mata nampak ja "dia"..aku jerit dah time tu..tapi..tak keluar pon suara..susah gila rasa suara aku nak keluar time tu..aku siap jerit panggil mak aku lagi..memang bila pikir-pikir balik..boleh buat bahan gelak gak r..tapi..time tu..aku just nampak "dia" ja..memang dekat sangat dengan aku..

aku cam rasa dah kena tindih dengan "dia"..tapi satu surah pon aku tak baca..tak terpikir pon time tu..last-last..suara aku semakin kuat..semakin lama semakin kuat..aku dalam lena tu dapat rasa aku tengah dok menjerit..aku sure..aku panggil mak aku..aku dah tak ingat apa lagi dah..yang aku tau..aku jerit ja..last-last..roomate aku terjaga..dia kejut aku..aku terjaga..tapi aku tak bagi respon dengan member aku tu..aku jadi terkejut sangat..sebab aku rasa benda tu macam betul-betul berlaku..aku pejam ja balik mata..baca gak la apa yang patut..kalau aku bangun..mau tak leh tido aku malam tu..dengan nak exam lagi sok..aku sambung ja tido..dengan harapan tak bersambung r jadi siri no 2 lak..

esok dalam dewan exam..aku layan termenung gak r teringat balik mimpi aku..member sebilik aku pun kena gak sebelum nih..tapi dia terjaga sendiri..maybe aku tido mati kot..sebab dia pon kata dia jerit lebih kurang aku gak..cerita dia kena tindih pon hampir sama ja dengan aku..aku harap kebetulan ja la..so..habis ja exam..malam tu..member aku tanya aku..aku cerita gak r kat dia..mula-mula dia ingat main-main..sebab..time dia baru terjaga..tak berapa jelas aku jerit..bila dah makin pelik..baru dia kejut aku..tapi tak leh blah..ada gak niat dia nak merakam aku malam tu..kurang ajar betul perangai..aku lak berharap benda nih..betul-betul mimpi..sebab dah naik seram dah aku nih..dah 5 pagi kot nih..mmmaaaakkkk.......

boleh gila kalau hari-hari mimpi camni.......


so..aku nak pesan..sebelum tido..baca la apa-apa doa yang patut..henti kan dengar lagu sambil tido..pasang ja surah-surah Al-Quran..(winamp aku sekarang surah As-Sajadah)..kalau lebih elok..tido dengan ada air sembahyang..tepuk-tepuk dulu bantal sebelum tido..sapu-sapu (kibas-kibas) tilam sebelum nak tido..yang penting..doa jangan tinggal..Insyaallah..terjaga tido kita..selamat beramal..


6 comments:

  1. suka merayap??mna da....xpernah merayap pon....he,he...

    ReplyDelete
  2. haha.. seram dow.. da la pukul 2 pagi nie

    ReplyDelete
  3. len kali mimpi lg..next time lg seram!!!!!!!!....:P

    ReplyDelete
  4. hak,hak...mmpi kamooo yg menyeramkan...la,la...

    ReplyDelete